- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 184635 - 109/1
- وزن: 0.60kg
یکی بدون دیگری
نویسنده: آندره فونتن
مترجم: عبدالرضا هوشنگ مهدوی
ناشر: فاخته
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 342
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1371 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
نظم نوین جهانی
حكومتها و دولتها در طول تاريخ، هميشه حافظان مرزهاي جغرافيايي، فرهنگي و اجتماعي هر سرزميني بوده و هستند. اينكه چگونه اين مسووليت را به انجام رسانده يا ميرسانند وچقدر به وظيفه انساني، ملي و متعهدانه خود برای حفظ سرزمين خويش پايبند بوده و هستند، ميتواند بيانگر اقتدار و اهميت يك دوره از تاريخ يا سقوط و هبوط دورهاي ديگر باشد. توجه به تاريخ و چگونگي حكومت زمامداران، تجربههايي را در اختيار ملل مختلف در سراسر دنيا قرار ميدهد تا بتوانند بهترين روش را براي زندگي سياسي و اجتماعي خود برگزينند.
هرگونه انحصارى، نارضایتى به وجود مىآورد، هر قدرتى وقتى زیاد گسترده شد، ضعیف مىشود و گرایش به شاخه شاخه شدن پیدا مى کند. هیچ ملتى قادر نیست به تنهایى رهبرى کره زمین را براى مدتى طولانى در دست داشته باشد...جنگ عبارت است از برخورد منافع بزرگ از راه خونریزی، فقط از این لحاظ است که با دیگر برخوردها فرق دارد. به گفته فونتن، این برداشت کاملا کلاسیک است که در پی تحولات عظیم قرن بیستم غیرمعقول به نظر می رسد.
فونتن بر این باور است که مشکل بتوان انکار کرد که دلیل ایجاد چنین فضایی وجود سلاح های هسته ای بوده است و شاید بتوان امیدوار بود که هردو طرف درک کرده باشند که در قرن بیستم، دست زدن به این سلاح های کشنده جهت گسترش و تحمیل عقایدی که در قرن نوزدهم، یعنی قبل از اختراع هواپیما و اتم، سفینه های فضاپیما و وسایل ارتباط جمعی و الکترونیک و استعمارزدایی و افزایش جمعیت دنیا، عنوان شده بود عملی جنون آمیز به شمار می رود، اما با وجود وسایل ارتباط جمعی، دنیا شاهد وقایعی چون ساخته شدن دیوار برلین از یک سو و از سوی دیگر جزمیت اندیشه های کمونیستی در شوروی و چین بود که هر گونه تفکر یا شیئی را که جزئی از مظاهر سرمایه داری بود، منع و طرد می کرد. اما آیا در قرن بیست و یکم حتی وقوع جنگ سرد قابل پیش بینی و منطقی به نظر می رسد؟
«فروپاشی شوروی که به فاصلهای کوتاه از پیروزی آمریکا و متحدانش بر عراق صدام حسین روی داد،پیروزی دیگری برای جورج بوش به شمار میرفت.از این پس او«بدون دیگری» بود و از شر قدرتی که از سال 1945 به بعد همیشه سد راه اسلافش شده بود نجات یافته بود...
یکى دیگر از عوامل بازدارنده سلطه آمریکا بر جهان، شکاف بین کشورهاى توسعه یافته و عقب مانده است. آگاهى ملتها در آینده، مانع جدى در برابر اراده آمریکا خواهد بود. کشورهاى جهان سوم که در نظام دو قطبى به سوى تشکیل «جنبش عدم تعهد» روى آوردند، در نظام تک قطبى با سلطه آمریکا، تمهیدات و شیوههاى دیگر مبارزه را تجربه خواهند کرد.
به طور خلاصه، تمایل هیأت حاکمه آمریکا به ایجاد نظم نوین جهانى، با واقعیات بین المللى همسویى ندارد. بلکه بر عکس، دورنماى آینده، تصویرى مبهم و تیره و تار در قبال حاکمیت جهانى آمریکا را نشان مى دهد. سخن «آندره فونتن»، تحلیلگر مسائل بین المللى، شاید روشن ترین کلام در ترسیم واقعیت مزبور باشد.با این حال تا کنون هیچ ملتى این چنین نزدیک به سیادت بر جهان نبوده است و ایالات متحده مى تواند مباهات کند که با ترویج الگو و نمایش قدرت خود، توانسته است به این مرحله برسد.حال باید دید آیا اولًا امکان دارد و درثانى مطلوب است که ملتى، هر قدر بزرگ باشد، به تنهایى مسؤولیت صلح جهانى را بر عهده بگیرد؟
فهرست
بخش اول : کشتی شکستگان کره مارکس
بخش دوم : پانصد نفر تلفات در یکسو
بخش سوم : آفتاب رو به غروب