دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

یکسو نگریستن و یکسان نگریستن

یکسو نگریستن و یکسان نگریستن
درحال حاضر موجود نمی باشد

یکسو نگریستن و یکسان نگریستن

نویسنده: محمد بن منور
انتخاب و تلخیص: فریدون مشیری
مقدمه: جواد نوربخش

ناشر: صفی علیشاه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 171
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ: 2

 

مروری بر کتاب

شرح احوال ابوسعید ابوالخیر / درباره شناخت تصوف و عرفان

صد ماجرا از شیخ ابوسعید ابوالخیر با مقدمه ای از دکتر جواد نوربخش درباره تصوف و عرفان.

تصوف دو چیز است: یکسو نگریستن و یکسان نگریستن

ابوسعید ابوالخیر از جمله مشایخ متصوف مکتب خراسان به شمار می‌رود که به دلیل شخصیت معنوی در عرصه‌های عرفان عملی و حضور گسترده در حوزه‌های تربیتی و اجتماعی نقش بسیاری در همگرایی جامعه داشت، نام وی با عرفان و شعر آمیختگی عمیقی دارد و همین موضوع سبب شد تا در میان عارفان مقامی بسیار ممتاز و استثنایی کسب کند.

 ابوسعید ابوالخیر در خانواده‌ای شافعی مذهب تولد یافته است. ابوسعید پس از کسب معارف دینی و عرفانی، ادب عربی، فقه شافعی و اصول و حدیث و... را نزد بزرگانی چون: «ابوعبدالله خضری»، «ابوبکر قفال مروزی»، «ابوعلی احمدزاهر» و... فرا آموخت. ابوسعید تا پایان عمر سیره و رفتار پیامبر (ص) را تقلید و تتبع می‌کرد. اندیشه او بر شاد زیستن متکی است و زبان او، زبان گفت‌وگوی روزانه مردم است و درعین‌حال به زبان جوانمردان نزدیک است. وی نگاهی با کنایه و اشاره و غیرمستقیم مقصود خود را بیان می‌کند و گاه نکته‌های دقیق عرفانی را با قصه و افسانه درمی‌آمیزد.

خواجه بوعلی [سینا] با شیخ در خانه شد و در خانه فراز کردند و سه شبانه روز با یکدیگر بودند و به خلوت سخن می‌گفتند که کس ندانست و نیز به نزدیک ایشان در نیامد مگر کسی که اجازت دادند و جز به نماز جماعت بیرون نیامدند، بعد از سه شبانه روز خواجه بوعلی برفت، شاگردان از خواجه بوعلی پرسیدند که شیخ را چگونه یافتی؟ گفت: هر چه من می‌دانم او می‌بیند، و متصوفه و مریدان شیخ چون به نزدیک شیخ درآمدند، از شیخ سؤال کردند که ای شیخ، بوعلی را چون یافتی؟ گفت: هر چه ما می‌بینیم او می‌داند.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات