- موجودی: موجود
- مدل: 174917 - 39/4
- وزن: 1.00kg
یک درد و صد درمان
نویسنده: احمد حاجی شریفی عطار اصفهانی
ناشر: اشراقی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 728
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 3
مروری بر کتاب
مصور
راز سلامتی ، زیبایی ، جوانی و طول عمر با پنج هزار نسخه گیاهی
کتابی که پیش رو دارید کتابی است جامع و پر محتوا و مفید که به طرفداران طب سنتی تقدیم می گردد. این کتاب در پنج هزار نسخه داروئی تنظیم گردیده است که هرکس یک جلد از آن را دراختیار داشته باشد دیگر احتیاج به پزشک نخواهد داشت
گرایش و بازگشت به طب جایگزین در سالهای اخیر رواج فراوانی در جهان داشته است. تا کنون در ایران کتابهای فراوانی دربارهی طب مکمل و اصول و روشهای آن منتشر شده است. گرایش به شیوههای درمان جایگزین در مقابل درمان شیمیایی شاید ریشه در ارزان بودن و در دسترس بودن و عدم وجود عوارض جانبی گسترده آن دارد. در تانزانیا، اوگاندا و زامبیا نسبت تعداد حکیمهای سنتی به جمعیت ۱ به ۲۰۰ یا ۱ به ۴۰۰ است. در حالی که در مورد پزشکان تحصیل کردهی طب جدید این نسبت ۱ به ۲۰۰۰۰ است . به این دلیل است که برای بسیاری از این مردم، طب سنتی تنها منبع قابل دسترس در درمان بیماریهایی مانند مالاریا و ایدز و مشابه آنهاست. به گزارش سازمان بهداشت جهانی بیشتر آفریقاییهای مبتلا به ایدز هم برای تسکین درد خود و هم برای مقابله با عفونتها از طب سنتی استفاده می کنند.
بنا بر تعریف سازمان بهداشت جهانی، «کلیه راه و روش های حفاظت از سلامتی و درمان بیماریها با استفاده از داروهای ساخته شده از گیاهان ، برخی اندام های حیوانات، مواد معدنی و همچنین درمان روحی و معنوی » طب سنتی یا مکمل یا جایگزین - Alternative medicine - نامگذاری شده است. اما منظور از آن گسترهی وسیعی از روشهایی متفاوت است که بر اساس مذهب یا سنتهای معنوی یک کشور خاص پایه ریزی نشده است و یا جزیی از نظام بهداشتی و درمانی مستقر و رسمی آن کشور به شمار نمی آید. معالجات گیاهی، درمانهای روحی و معنوی، طب سوزنی، یوگا، اشکال مختلف طب بومی و رژیم درمانی همه می توانند بخشی از طب سنتی یا طب مکمل به حساب آیند.
نزدیک به هشتاد درصد از انسانها در دنیا برای درمان و یا پیشگیری از بیماریها از طب جایگزین بهره میبرند. در آفریقا چیزی حدود 80 درصد مردم به دلیلی نبود پزشکی مدرن از طب جایگزین استفاده میکنند و این رقم در چین چیزی حدود 50 در صد است. بر اساس آمار جهانی در کانادا از هر 3 نفر، 2 نفر یک بار از طب جایگزین استفادهکردهاند و در ایالات متحده آمریکا 42 درصد مردم از برخی انواع طب جایگزین استفاده میکنند.
یکی دیگر از دلایل استفاده از طب مکمل کم بودن عوارض جانبی- برخلاف روشهای درمانی مدرن که تهاجمی و یا سمی هستند- است. در ژاپن، استرالیا، کانادا و سوییس حدود ۴۰ تا ۷۰ درصد مردم از طب مکمل استفاده میکنند و این مسئله بسیاری از پزشکان مدرن را برآن داشته تا در درمان بیماران از برخی اشکال طب مکمل نیز استفاده کنند. طب مکمل بر خلاف طب مدرن امروزی بر اساس دیدگاههای کلی پایه ریزی شده است. به بیانی ساده تر، در پزشکی مدرن تنها از بین بردن درد مورد نظر است. اما در پزشکی مکمل عوامل ایجاد درد در تن و روان وجان بررسی میشود.
با افزایش هزینه مراقبتهای بهداشتی کشورها؛ کاربرد طب سنتی و جایگزین روز به روز گسترش مییابد. از ۱۹۱ کشور عضو سازمان بهداشت جهانی تاکنون ۲۵ کشور سیاست ملی طب سنتی و جایگزین خود را تدوین کرده اند. در سال ۲۰۰۲ سازمان بهداشت جهانی راهبرد طب سنتی را تنظیم کرد تا بر اساس آن روشهای به کار رفته در این طب را بررسی کند.
در میان تمدنهای بزرگ آسیایی ایران و هند و چین از زمانهای دور از طب سنتی استفاده میکردند و از روشهای متعددی برای درمان بیماریها سود میجستهاند. طب سنتی چینی درحوضه رودخانه زرد به وجود آمده و مدتها پیش سیستم علمی و دانشگاهی آن شکل گرفته است. هر سلسله پادشاهی در چین، نوآوریهایی به آن افزوده و بسیار از پزشکان مشهور را پرورش داده و مکاتب فکری مهم و آثار معروفی به وجود آورده است . تئوری اساسی طب چینی بر پایهی حرکات حیاتی بدن انسان و قانونمندی تغییرات بیماریها پی ریزی شده که برگرفته از فلسفه « یین» و «یانگ» است. عناصر پنجگانه، نیروی چی (چینیها عقیده دارند که کل جهان را نیرویی با نام چی در بر میگیرد و هر گونه در هم ریختگی جهان خلقت از عدم توازن در این نیرو ناشی میشود) ، ارگانهای درونی و نصف النهارهای بدن انسان و همچنین شناخت بیماری، علتهای به وجود آمدن آن، از موضوعاتی است که در این شیوهی درمانی بحث میشود.
طب سنتی هند یا« آیورودا » در طی پنج هزار سال در شبه قاره هند شکل گرفته است. تحقیقات نشان داده است که تمدنهای پیش از آریایی درهند نوعی سیستم درمانی داشتهاند و با نفوذ آریاییها به هند این سیستم درمانی رشد کرده و به آیورودای امروزی تبدیل شده است. پایهی این علم را میتوان در کتب مقدس چهارگانه دین هندو به نام «ودا»ها جستجو کرد. آیورودا بر اساس نیروی حیاتی و طبایع بدن انسان و عناصر موجود در طبیعت پایه ریزی شده است و توازن بین این نیروها را بررسی میکند.
طب سنتی ایران نیز به همت حکیمان بزرگی چون پورسینا ، جرجانی ، زکریای رازی، اهوازی، عقیلی خراسانی ، اخوینی و طبیبان بیشماری طی قرنها تکمیل شد. این گونهی درمانی بر پایهی پزشکی پیش از اسلام شکل گرفت وسپس از طب یونانی که بقراط حکیم و جالینوس پایه گذاران اصلی آن بوده اند سود جست و بعد از اسلام توسط حکیمان مسلمان ایرانی و با استفاده از رهنمودهای قرآن مجید و احادیث ائمه تکمیل و تکمیلتر شد....