- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 176552 - 80/4
- وزن: 0.30kg
یک تحلیل انتقادی از جهان بینی بورژوازی آمریکا
نویسنده: م. ح. کاوه
ناشر: راهیان تهران
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 106
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1356 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
ایلیا ارنبورک : افتخار کردن به تمدن کافی نیست ، باید تمدن را ایجاد کرد
مطالعات انتقادي در ارتباطات، بر نقد جايگاه و آثار اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و سياسي ارتباطات و رسانهها استوار است. مفهوم محوري و مشترك تمامي طيف هاي متنوع، رهيافت ها و رويكردها و نظريه هاي انتقادي از ماركيسم ارتدكسي و اقتصاد سياسي رسانهها گرفته تا مكتب فرانكفورت و مطالعات فرهنگي و ... مفهوم سلطه است. سلطه اقتصادي، سلطه فرهنگي و ... است، كه توسط رسانهها و ارتباطات، باز توليد، تحكيم و تثبيت مي شود. از اين رو، جايگاه و محتواي رسانهها شاخص مناسبي براي ارزيابي و نقد انواع سلطه در تاريخ، جامعه و جهان است.
بگذار این حقیقت تلخ شرم انگیز را اعلام نمائیم که شرایط زندگی و محیط آموزشی جامعه ما، دانش آموزان را نه به سوی فهم و کمال، فضیلت شهامت، خیرخواهی و بشر دوستی ، بلکه به لجن زارهای جهل و زوال، رذالت و فرومایگی، خودپرستی و نفع جویی سوق می دهد : بگذار این واقعیت موذی و هولناک را با صدایی رسا اعتراف نمائیم که تقریبا تمام جوانان ما، اعم از آنهایی که از بطن طبقه موثر بیرون آمده اند و آنان که از بین طبقات مولد برخواسته اند، به طرفی کشانده می شوند که از تحصیل علم جز تحصیل بیشتر و بهتر پول نمی توانند مقصود و ایده آل دیگری در سر بپرورانند.
مادام که به قول شکسپیر " پول نقش خداوند مرئی را در اجتماع بر عهده دارد و همه فضیلت ها را بر ضد آن مبدل می سازد و وسیله کلی لوث و سفسطه همه ارزش ها و استعدادهاست فاحشه عمومی و دلاله کل انسانها و ملت هاست" عفریت جهل و خرافات بالهای سیاه وار خود را در جلو انوار درخشان علم و دانش قرار می دهد نمی توان عقل را از حصار سودجویی و فکر را از حدود مقام طلبی بیرون برد.
در چنین جوامعی است که چون شاگرد به اطراف خود می نگرد جلال و حشمت بی خردان را با فقر و ذلت دانشمندان برابر می بیند و علم و دانش را خدمتگزار آستان پول و زور مشاهده می کند. او احساس می کند که پول قاضی حاجات و ستار عیوب و قانون کل و فلسفه اولی و عروه الوثقی و صاحب جمالان جمال و صاحب کمالان کمال . خود را در ازا آن به بیع و شری می گذارند.... پول جانشین حقیقت ، عدالت و شهامت است و چون طلسمی مرموز از همه چیز، همه چیز می سازد....