- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 160035 - 120/2
- وزن: 0.56kg
یهودیان و حیات اقتصادی مدرن
نویسنده: ورنر سومبارت
مترجم: رحیم قاسمیان
ناشر: ساقی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 370
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
سومبارت و وبر تحقیقات و مطالعات خود را با هم شروع کردند، با هم و در کنار هم می نوشتند و مطالعه می کردند و نشریه ی «آرشیو» را منتشر می کردند؛ نشریه ای که در عرصه ی تفکر سیاسی اقتصادی آلمان تاثیر بزرگی داشت.معمولا هرکدام از این دو، اولین کسی بود که آخرین کارهای آن دیگری را می دید. این دوستی، هم کاری و هم فکری تا وقتی ادامه یافت که این دو به دلایل اجتماعی تکوین سرمایه داری مدرن علاقه مند شدند...
سومبارت برای بحث در مورد مشارکت یهودیان در حیات اقتصادی مدرن، از دو روش استفاده می کند: یکی روش آماری و دیگری روش ژنتیک. سومبارت در بخش اول کتاب با عنوان "سهم یهودیان در حیات اقتصادی مدرن" به طور مبسوط و جزیی، به بیان موارد مختلف مشارکت یهودیان در اقتصاد مدرن می پردازد و نمونه های فراوانی از تجار و بازرگانان و کارخانه داران و کارآفرینان یهودی در سراسر اروپا و آمریکا می آورد که مایه رونق تجاری این مناطق بوده اند.
در این بخش، سومبارت اسناد فراوانی ارایه می کند از این که حاکمان اروپا تا چه حد به حضور یهودیان در قلمرو خود اهمیت می داده اند و با شواهد تاریخی اثبات می کند که مهاجرت یهودیان از یک منطقه به منطقه دیگر، باعث جابجایی مرکز تجارت شده و رونق اقتصادی از منطقه مبدا به منطقه مقصد منتقل شده است.
در بخش دوم با نام "ظرفیت و آمادگی یهودیان برای سرمایه داری مدرن" سومبارت به شرایط عینی آمادگی یهودیان برای سرمایه داری مدرن می پردازد. به نظر او، چهار عامل اصلی برای موفقیت اقتصادی یهودیان وجود دارد:
پراکندگی و آوارگی در عرصه ای وسیع، برخورد با آنها به عنوان غریبه، موقعیت آنها به عنوان شهروند درجه دوم و ثروت.
نویسنده، سپس به بررسی آموزه های دینی یهود پرداخته بسیاری از آنها را مطابق با روح سرمایه داری می یابد ؛ از جمله دعوت به تکاثر ثروت، محاسبه ی سود و زیان اعمال، رابطه آزاد و بی قید و بند با غیر یهودیان، دعوت به منطقی بودن خشک و خالی از احساسات و عواطف و ....
از دیگر ویژگی های یهودیان، نبوغ ذهنی و علاقه به کار ذهنی به جای کار جسمی است که باعث موفقیت آنها در اقتصاد شده است. این ویژگی ها باعث می شود که یهودیان به مردم دیگر به چشم پیچ و مهره نگاه کنند و از آنها برای منظوری که می خواهند استفاده کنند و همانطور که قبلا ذکر شد، هیچ کاری با احساسات و عواطف افراد ندارند.
فصل آخر کتاب با عنوان "سرچشمه های نبوغ یهودیان" در واقع فصلی حاشیه ای است و به بررسی سرچشمه ی نبوغ یهودیان اختصاص دارد که به دو زیربخش تقسیم می شود: مسأله ی نژاد و فراز و نشیب های یهودیان.
فهرست
سهم یهودیان در حیات اقتصادی مدرن
ظرفیت و آمادگی یهودیان برای سرمایهداری مدرن
سرچشمههای نبوغ یهودیان