دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

ادبیات مزدیسنا ؛ یشتها ؛ دو جلدی

یشت ها 

نویسنده: ابراهیم پور داود
ناشر: انجمن زرتشتیان ایرانی بمبئی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 1290
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1309 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو ~ نو 

 

مروری بر کتاب 

قسمتی از کتاب مقدس اوستا

اوستای برجای‌مانده از دوره ساسانیان در قالب پنج کتاب یا پنج جزء باقی مانده که بزرگ‌ترین کتاب آن «یشت‌ها» نام دارد. یشتها بعد از گات‌ها و هفت ها، قدیمی‌ترین جزء اوستا و افزون بر مفاهیم دینی، دربردارنده اطلاعات بسیار باارزشی از ادبیات، فرهنگ و تاریخ ایران باستان می‌باشد. بخش عمده یشت‌ها و به‌ویژه یشت‌های بزرگی نظیر مهریشت و فروردین یشت جنبه اخلاقی داشته و یشتهایی نیز نظیر آبان یشت و تشتر یشت به نیروهای طبیعی و آفریده‌های برگزیده اهورا مزدا اختصاص یافته است.

یشت‌ها سرودهایی هستند که در آنها ستایش ایزدان قدیم ایرانی مطرح شده است.
یشت‌ها از نظر قدمت، سبک و مطالب یکسان نیستند؛ همچنین نام برخی از آنها با مضمونشان مطابقت ندارد. هر یشت به بخش‌هایی به نام «کرده» تقسیم می‌شود؛ بیت اول و عموماً بیت آخر ِهر کرده با توصیف ایزد و عبارتی مبتنی بر پرستش او آغاز می‌شود، به صورتی که اوصاف اصلی ایزد مورد پرستش در آن نمایان است. 

در یشت‌ها داستان‌های اسطوره‌ای بیشتر به صورت اشاره‌اند، اگرچه در روایت‌های زند و پازند آنها کامل‌تر و مفصل‌تر مطرح شده‌اند. رخدادهایی که در یشت‌ها بیان می‌شود به دو گونه‌اند: در برخی ایزدان نقش اساسی دارند؛ مانند جدال تیشتر با اَپُوش (بازدارندۀ آب) در تیشتر یشت.

در اوستا یشت، نام بخشی از کتابِ اوستا، کتاب دینی زرتشتیان است. یشتن در زبانِ پهلوی، بمعنای ستودن و عبادت کردن است. در اوستا، ۲۱ یشت و به نام‌های گونه‌گون وجود دارد و در آنها عناصرِ مهم از دیدگاهِ مزدیسنا ستوده می‌شوند کلمه یشت از ریشه کلمه یسنا بوده و در معنی هم با آن یکی می‌باشد به معنی «ستودن و عبادت‌کردن» .

در برخی دیگر نقش اساسی بر عهدۀ اشخاصی غیر از خدایان است. همچنین در بیشتر آنها رخدادهایی بیان می‌شود که در اثر امتزاج عقاید مزدیسنایی با اعتقادات قدیم ایرانی است...


فهرست

هرمزديشت، هفتن يشت كوچک
هفتن يشت بزرگ
ارديبهشت يشت
خرداد يشت
آبان يشت
خورشيد يشت
ماه يشت
تيريشت
مهريشت
سروش يشت
رشن يشت
تفسير فروردين يشت
تفسير بهرام يشت
تفسير رام يشت
هادخت نسک
تفسير دين يشت
تفسير ارت يشت
تفسير اشتاد يشت
كيان يشت=زامياد يشت
تفسير هوم يشت
تفسير ونند يشت

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات