- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 163631 - 67/4
- وزن: 0.70kg
یافته های تازه از ایران باستان
نویسنده: والتر هینتس
مترجم: پرویز رجبی
ناشر: ققنوس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 358
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1386 _ 1385 - دوره چاپ: 2 _ 1
مروری بر کتاب
مصور
این کتاب گزارش سفری پژوهشی است که من با هزینۀ انجمن تحقیقات آلمان، از فوریه تا ماه مه ۱۹۶۷، به ایران داشتهام، که حاصل سفر سه هفتهای من به ایران در آوریل ۱۹۸۶ آن را تکمیل میکند. در سال ۱۹۶۶ چند مقنی در حال کندن قنایی در دشت تخت جمشید به کوزهای سفالی برخوردند. من در نهم اوریل ۱۹۶۷ از محل پیدا شدن این کوزه دیدن کردم: این محل تقریبا در یک و نیم کیلومتری شمال غربی صفه تخت جمشید، تقریبا در سیصد متری دست چپ جاده تهران قرار دارد.
والتر هینتس Walther Hinz یکی از دانشمندان شاخص در میان دهها ایرانشناس بزرگ آلمانی است که در دو سده گذشته، پژوهشهای بنیادین و بیهمتایی را به جهان ایرانشناسی عرضه داشتند.هر چند که بسیاری از این دستاوردها در میان ایرانیان بکلی ناشناخته و مهجور مانده است. هینتس (۱۹۹۱-۱۹۰۶) ایرانشناسی پرکار و به ویژه متخصص خط و زبانهای ایرانی و تمدن ایلام بود.
او در بسیاری از حوزههای مطالعات ایرانی (همچون تاریخ و تمدن هخامنشیان و ساسانیان، زرتشتشناسی، کتیبهشناسی، تاریخ صفویه و علم اوزان و مقادیر)، صاحب پژوهشهایی ناب و گسترده بود که در کتابها و مقالههای بیشماری از او منتشر شدهاند.
در این کتاب بسیاری از معضلات نگارههای دورۀ باستان ایران، بهویژه دورۀ ساسانی، از میان برداشته شده است. در حقیقت با این کتاب نگارههای ایران باستان هویتی نو مییابند و به نکتههای پوشیدۀ بسیاری دست مییابیم که تا زمان تألیف کتاب از چگونگی آنها بیخبر بودیم.
فهرست
1- جام سیمین نویافته از دورهی ایلام کهن،
2- سنگنبشتهی نویافته خشایارشا از تخت جمشید،
3- سنگنبشته سه زبانه آرامگاه داریوش،
4- عناصر مادی و ایلامی در دربار هخامنشی،
5- هیئتهای نمایندگی در نگارههای تخت جمشید،
6- نگارههای اردشیر اول ساسانی،
7- نگارهی صخرهای ساسانی در داراب،
8- قیصرهای رومی در نگارههای شاپور اول،
9- کردیر در نگارههای صخرهای،
10 – نوشتههای تازه یافته از روزگار ساسانیان