- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 172613 - 10/1
- وزن: 0.30kg
یادگار گنبد دوار
نویسنده: منصور ثروت
ناشر: امیر کبیر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 100
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1370 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
تلخیص و تحلیلی از خسرو و شیرین نظامی
کتابی که پیش رو دارید، اشارهای به داستان عاشقانهی خسرو و شیرین دارد که قرنها میان همهی اقوام نقل شده است و علاوهبراین به نقد و بررسی شخصیتهای قصه نیز میپردازد. عشق همواره موضوعی بوده است که بدون توجه به بعد زمانی و مکانی برای افراد اتفاق میافتد و در قالب زمان و مختصات جغرافیایی هرگز نمیگنجد.
زندگانی، تکرار مکرراتی بیش نیست و اگر تنها به اعمال متواتر یک ماه خویش دقیق شویم، پشیزی ارزش بدان زندگانی قائل نخواهیم شد. هر بامداد برخاستن، صبحانهای اندک یا مفصل میل کردن، با عجله راهی مشخص و ثابت را به سوی کار پیمودن، پشت میز استقرار یافتن، و آن کار و پیشه نامتغیر را به مدت سی-چهل سال تکرار کردن، سر ظهر بازگشتن، نهاری مختصر یا مفصل میل کردن، به رختخواب رفتن، خفتن و تن را آسودن و بار دیگر بامداد دیگر برخاستن و همان دایره را از نو طی کردن چه لذتی میتواند داشته باشد!
...برای داستان عشق و دلدادگی، تاریخی نمیتوان معین کرد. نه مختص جغرافیایی است و نه از آن ملیت ویژهای و نه ربطی به متمدن و غیر متمدن یا فقیر و غنی دارد. چنانکه در طول تاریخ در همهی مکانها و زمانها و در بین همهی اقوام و طوایف اتفاق افتاده است. داستان زال و رودابه و بیژن و منیژه که آغازگر نطفه بستن داستانهای عاشقانهی ضبط شده در ادب فارسی است، نشان میدهد که ماجرای عاشقانه از چه تاریخی طولانی و قدیمی برخوردار است، زیرا اتفاق در دورانهای اساطیری میافتد و ما هرگز تاریخ معینی بر آن نمیتوانیم تعیین کنیم...
داستان خسرو و شیرین، قصه عشق و دلدادگی است و یکی از معروف ترین آثار نظامی. موضوعی دلپذیر که در طول تاریخ در همه مکان ها و زمان ها بارها رخ داده است.اثر حاضر پس از تلخیص داستان خسرو و شیرین اثر نظامی خواننده را در جریان تحلیلی از شخصیت های قصه ، حاشیه متن و انتقاد بر برخی موارد قرار می دهد.
مولف در دیباچه این اثر نخست داستانهای منظوم عاشقانه را بررسی کرده است و فصل اول را به مقلدان خسرو و شیرین اختصاص داده است.خلاصه ای از داستان خسرو و شیرین عنوان فصل دوم این کتاب است.بررسی شخصیت های داستان خسرو و شیرین، حاشیه پردازی نظامی و انتقاد بر داستان خسرو شیرین عناوین مباحثی است که نویسنده در فصول سوم تا پنجم مطرح می کند.در پایان این کتاب نیز افزوده ها، فهرست اعلام و فهرست منابع مورد استفاده آمده است.