- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 181011 - 10/1
- وزن: 1.50kg
یادگار عمر
نویسنده: عیسی صدیق
ناشر: دهخدا
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 1450
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1356 _ 1352 - دوره چاپ : 3 _ 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو ؛ با گالینگور صحافی شده
مروری بر کتاب
مصور
یکی از انواع کتب مفید و سودمند برای مطالعه و بلکه ضروری، شرح حال افرادی است که به گونهای در زندگی توفیقی حاصل کرده و به نظر جامعه به مقامی ارجمند نائل شده باشند. این کتاب در چهار جلد خاطرات و سرگذشتنامه عیسی صدیق میباشد. این کتاب از کتب ارزشمند مربوط به پیدایش فرهنگ جدید در ایران نیز میتواند باشد.
جلد نخستین کتاب مربوط به خاطرات مؤلف از سال 1273 تا 1309 را شامل میشود و بیشتر مربوط به خاطرات تحصیل کودکی و اوایل جوانی و در واقع شامل قسمتی از تاریخ اجتماعی ایران در اواخر دوران قاجار و اوایل سلطنت رضاشاه پهلوی است. جلد دوم که از 1309 تا 1319 را شامل میشود، حاکی از دوران کمال و پختگی مؤلف است؛ دورانی که مؤلف در دستگاههای تربیتی و فرهنگی کشور نقش مؤثری داشته و در واقع با چند تن از همفکران خود پایه فرهنگ جدید را در ایران ریخته است.
در جلد سوم نویسنده از خاطرات خود از استعفای رضاشاه و تأسیس انتشارات و ورود خود به معرکۀ سیاست سخن گفته است. در این جلد درباره تأسیس اداره کل انتشارات و اقدامات نویسنده در شش دوره وزارت فرهنگ و چهار دوره نمایندگی مجلس سنا و استادی دانشگاه تهران و فعالیتهای گوناگون فرهنگی، اجتماعی و سیاسی از 1319 تا 1350 سخن گفته شده است. در جلد پایانی نیز درباره احوالات نویسنده از سال 1350 به بعد تا زمان انتشار کتاب سخن گفته شده است.
دکتر عیسی صدیق اعلم فرزند صدیق التجار اصفهانی در سال ۱۲۷۳ خورشیدی در تهران متولد شد. وی از رجال مهم سیاسی دوران رضا شاه است.دکتر عیسی صدیق از استادان برجسته دانشگاهی دوران رضاشاه و از بنیانگذاران نظام نوین آموزشی کشور، در ۱۵ آذرماه ۱۳۵۷ درگشت. وی همچنین بنیانگذار رادیوی ایران بود. دکتر عیسی صدیق استاد ممتاز دانشگاه از بنیانگزاران دانشگاه تهران در سن ۸۵ سالگی درگذشت.
دکتر عیسی صدیق، بنیانگذار دانشگاه تهران
وی هنگامی که در آمریکا در سال ۱۳۱۰خورشیدی مشغول تحصیلات عالی بود، از طرف عبدالحسین تیمورتاش وزیر دربار مامور مطالعه و تهیه طرح دانشگاه تهران شد. پس از دریافت درجه دکترا در فلسفه و بازگشت به ایران در سال ۱۳۱۳، مامور بازگشایی دانشگاه ایران گردید.
برخی آثار علمی او عبارتند از «اصول تدریس حساب و حل مسائل فکری»، «اصول تعلیم و تربیت»، «اصول علمی علم تربیت»، «تاریخ فرهنگ اروپا از آغاز تا عصر حاضر»، «تاریخ فرهنگ ایران»، «تاریخ مختصر فرهنگ ایران»، "«حقوق بینالملل»، «دوره مختصر تاریخ فرهنگ ایران»، «روش نوین در تعلیم و تربیت»، «سیر فرهنگ در ایران و مغرب زمین»، «شرح حال و شخصیت و آثار فردوسی»، "«صد مسئله حل شده حساب»، «صنایع ایران در گذشته و آینده»، «چهل گفتار»، «مشهودات چهل ساله در فرهنگ»، «نه کنفرانس در خصوص تعلیمات عمومی»، «یادگار عمر (۴ جلد)» و «یکسال در آمریکا».