- موجودی: موجود
- مدل: 198849 - 53/4
- وزن: 1.10kg
یادنامه علامه امینی
به کوشش: سیدجعفر شهیدى , محمدرضا حکیمی
ناشر: بوستان کتاب قم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 648
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مجموعه مقالات تحقیقی
علامه شیخ عبدالحسین امینی از دانشمندان بزرگ و شهیر اسلامی است که نام وی با تقوا، تحقیق، اخلاص و انصاف، گره خورده است در این اثر گوشهای از ویژگیهای وی و کتاب ارزشمند «الغدیر» به رشته تحریر درآمده است.این کتاب مجموعه مقالاتی در موضوع های گوناگون علمی ادبی است که به همت چند تن از دانشمندان ایرانی، به خاطر یادبود و برزگداشت محقق جلیل القدر،عالم ربانی، علامه بزرگوار، مرحوم حاج شیخ عبدالحسین امینی رحمةالله علیه نوشته شده است.
موقع علمی علامه امینی، و نبوغ و اخلاص وی در راه علم و جامعه و اصلاح، از نخستین روزگاران طلوع این چهره دانش بر مطلعان روشن گشت. برای پی بردن به این موضوع که خود از نظر تأثیر تربیتی در دیگر جویندگان علوم اثری عظیم دارد می توان به این نکته که ذیلا ذکر می شود توجه کرد:
علامه امینی، در سال 1355 هجری قمری، نخستین تألیف خویش، یعنی کتاب شهداء الفضیله را در یک مرکز بزرگ علمی (نجف) منتشر کرد. در این هنگام وی 35 سال داشت است و ما می نگریم که درباره یک دانشمند جوان 35 ساله، از طرف مقامات علمی و دینی زمان، تعبیراتی شده است که حتی برای کاملترین مردان علم و حقیقت افتخار آمیز است و در خور اهمیت بسزا.
این کتاب بعد از زندگی نامه مختصری از علامه امینی شامل بیست مقاله می شود که عبارت اند از:
(کتاب شناسی/ احمد آرام»، «هجده هزار عالم/ محمد پروین گنابادی/»، «فهرست شیخ منتجب الدین/ سید موسی شبیری زنجانی»، «سیمای انسان صالح در تربیت اسلامی/ حسین رزمجو»، «سیر تدریجی علم مصطلح الحدیث (علم درایه)/ کاظم مدیر شانه چی»، «چند سند درباره سید جمال الدین/ محمد گلبن»، «نقش شخصیت ها در امید و تحرک انسان ها/ محمد تقی جعفری»، «آیات موزون افتاده قرآن کریم/ مهدی اخوان ثالث (م. امید)»، «جلوه های تشیع در تفسیر کشف الاسرار/ دکتر محمد مهدی رکنی یزدی»، «الغدیر و وحدت اسلامی/ مرتضی مطهری»، «ابن ابی الحدید/ عبد الحمید آیتی»، «قیاس از نظر عامه و خاصه/ دکتر سید جواد مصطفوی خراسانی»، «نثر بیهقی/ دکتر علی اکبر فیاض»، «حسین منّی و اَنا مِن حسین/ محمد باقر بهبودی»، «قرآن و اقبال/ احد احمدی بیرجندی»، «چهار کتاب اصلی علم رجال/ سید علی خامنه ای»، «غدیریه های فارسی/ دکتر سید ضیاء الدین سجاوی»، «تحقیق عقاید و علوم شیعی/ دکتر عبد الجواد فلاطوری»، «نجوم در فلسفه ارسطو همراه با تاریخچه نجومی.../غلامعلی حداد عادل»، «چهارصد کتاب در شناخت شیعه/محمدرضا حکیمی».