- موجودی: موجود
- مدل: 183051 - 99/2
- وزن: 1.00kg
یادنامه طبری
نویسنده: شیخ المورخین ابوجعفر محمد بن جریر طبری
به کوشش: محمد قاسم زاده
ناشر: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 753
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1369 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو
مروری بر کتاب
به مناسبت بزرگداشت یکهزار و یکصدمین سالگرد درگذشت شیخ المورخین ابوجعفر محمدبن جریر طبری
تکریم و بزرگداشت عالمان و به جاودانگی سپردن سیره و فکر و روش آنان راه های گوناگونی دارد یکی از بهترین آنها، بیان و نشر مکارم، اخلاق ، فضائل نفسانی، همت بلند و تحمل تلخی ها و سختیها در راه کسب دانش، خدمت به مردم، نشر علوم الهی و از خود گذشتگی ها و زنده نگه داشتن یاد و خاطره آنان است. از این رو یکی از راههای ارج نهادن به خدمات ارزنده این عالمان و ارائه الگو برای نسل امروز و نسلهای آینده، برگزاری سمینار، کنگره و بزرگداشت این عالمان است.
یکی از چهرههای تاریخی، علمی و ادبی ابو جعفر محمد بن جریر طبری است. وزارت فرهنگ و آموزش عالی در راستای تجلیل از مقام این عالم و دانشمند اسلامی از ۲۲ لغایت ۲۴ شهریورماه ۱۳۶۸ سمیناری در یکهزار و یکصدمین سال درگذشت این مورخ، مفسر و فقیه برگزار گردید.
این یادنامه بعد از برگزاری این سمینار تهیه و منتشر شد، مشتمل و حاوی شرح حال و آثار، سوانح و حوادث زندگانی و مجموعه ای از مقالات علمی و پژوهشی این سمینار میباشد. این یادنامه با گفتارها و پیام های ریاست جمهوری اسلامی ایران، مقدمه دبیرخانه سمینار و مسئوول سمینار آغاز و مقالات سمینار در ۴ بخش تنظیم و بدین شرح آمده است.
فهرست
بخش اول: زندگینامه و آثار طبری.
بخش دوم: فقه و تفسیر که مهمترین مقالات روش تفسیر طبری، ترجمه آیات تفسیر طبری و ابو الفتوح رازی و ادب نقد.
بخش سوم: تاریخ و اسطوره. مهمترین مقالات: مکتب تاریخ نگاری طبری، نقش تاریخ در تفسیر طبری و طبری و سلفی گری.
بخش چهارم: زبان و ادب. مهمترین مقالات: ترجمه تاریخ طبری ، نسخه خطی ترجمه تاریخ طبری در ونیز، ترجمه تفسیر طبری و تاثیر آن در حفظ و گسترش زبان فارسی، نکتههای بلاغی در تفسیر طبری و ترجمه تفسیر طبری.