- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 184518 - 108/4
- وزن: 1.50kg
یادنامه جلال آل احمد
نویسنده: علی دهباشى
ناشر: به دید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 880
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1378 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ لبه روکش کتاب سائیدگی دارد
مروری بر کتاب
مصور
حاوی گفتاری درباره جلال آل احمد و نوشته هایش از زبان جمعی از اندیشمندان و نویسندگان
تا کنون 32 کتاب درباره آل احمد نوشته شده که بیشتر آنها درباره زندگی و شخص او بوده، تا تحلیل و نقدی بر داستانها و نوشتههایش. بیشتر نوشتهها یا آل احمد را دوست دارند یا با او مخالفاند، نوشتههای او در سایه شخصیتش قرار گرفتهاند.
جلال در سال 1302 در محله سید نصرالدین از مجلههای قدیمی شهر تهران در خانوادهای روحانی و اصالتا اهل طالقان به دنیا آمد. کودکی وی در محیطی کاملا مذهبی گذشت. پدر جلال تمام سعی خود را بکار بست تا از او جانشینی برای خود پرورش دهد.
اما کوششهای پدر در تربیت مذهبی کودک به ناکامی انجامید و پس از پایان یافتن دوره تابستان جلال روانه بازار کار شد تا حداقل حرفهای برای گذران زندگی خود بیاموزد. جلال روزها به کارهایی چون ساعتسازی، سیمکشی برق، چرم فروشی و ... میپرداخت و شبها دور از چشم پدر در کلاسهای شبانه مدرسه «درالفنون» به تحصیل خود ادامه میداد. دوران دبیرستان او نیز مصادف با جنگ دوم جهانی بود. در همین دوران پدر به دلیل حضور برادر بزرگتر جلال در نجف، شرایط را برای اجرای خواست قلبی خود فراهم دید و بار دیگر فرزند جوان خود را روانه نجف کرد تا به تحصیل علوم حوزوی بپردازد. اما جلال بیشتر از دو ماه زندگی با برادر را تاب نیاورد و به ایران بازگشت.
پس از بازگشت از نجف در سال 1322 وارد دانشسرای عالی شد و در سال 1325 در رشته ادبیات فارغالتحصیل شد. جلال در سال 1324 با چاپ داستان «زیارت» در مجله سخن به دنیای نویسندگی قدم گذاشت و در همان سال مجموعه داستانی به نام «دید و بازدید» را منتشر کرد. وی در سال 1326، به عنوان آموزگار در وزارت فرهنگ مشغول به کار شد و در همین زمان تحصیلات خود را در رشته ادبیات فارسی ادامه داد. او در رسال 1327 در اتوبوس اصفهان به تهران با سیمین دانشور، داستان نویس و مترجم معاصر، آشنا شد و در سال 1329 با وی ازدواج کرد.
آل احمد در سال 1330 پیش از آنکه از رساله دکترای خود با عنوان «قصه هزار و یک شب» دفاع کند، تحصیلات دانشگاهی خود را نیمه کاره رها کرد. در کتاب «خدمت و خیانت روشنفکران» جلال بیعلاقگی خود را نسبت به دریافت درجه «دکترا» به کم سوادی برخی از استادان دانشگاه مربوط دانست. جلال همچنین در دیدار با علی شریعتی از نیمه کاره رها کردن تحصیلات تکمیلی خود به عنوان «موهبت» یاد کرد. این نویسنده و مترجم در 18 شهریور 1348 پس از سالها قلم زدن در عرصههای مختلف نوشتاری در حالی که در کلبهای در جنگلهای اسالم گیلان زندگی میکرد، دارفانی را وداع گفت.
غروب روز هفدهم شهریور سال 1348 مردی از میان ایرانیان رفت که حضورش سمبل شرف و حیثیت جامعه روشنفکران بود. مردی که تمامی حجم درد و عظمت رهبری روشنفکران زمان خودش را بر دوش کشید و در 46 سالگی دیگر تاب نیاورد و خاموش گشت. 46 سال زندگی کرد و در این میان نزدیک به سی سال نوشت و حدود 45 اثر. این بخشی از کارنامه زندگی جلال است. مبارزه او علیه سانسور و اختناق حاکم فاصله سالهای 40 تا 47 حائز اهمیت است و کمتر کسی است که در اینباره تردید داشته باشد.
...حضور جلال آلاحمد در جریانات روشنفکری دهههای سی و چهل نمودار شرف و حیثیت جامعه روشنفکران بود .مردی که تمام حجم درد و عظمت رهبری روشنفکران زمان خودش را بر دوش کشید و در چهل و شش سالگی دیگر تاب نیاورد و خاموش گشت .چهل و شش سال زندگی کرد و در این میان نزدیک به سی سال نوشت و حدود پنجاه اثر از خود باقی گذاشت .این بخشی از کارنامه زندگی جلال است
در پایان اشعاری در بزرگداشت این نویسنده و تصاویری از وی فراهم آمده است .گفتنی است بیشتر مقالات نشان دهنده حضور فعال و پویای آلاحمد در صحنههای سیاسی ادبی است .
فهرست
غروب جلال/ سیمین دانشور
جمال جلال/ غلامرضا امامی
مرگ جلال آلاحمد/ دکتر علی شریعتی
درباره نفرین زمین/ جمشید ایرانیان
نگاهی به غربزدگی و مبانی نظری آن/ داریوش آشوری
و...