- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 185868 - 120/6
- وزن: 1.00kg
یادنامه استاد دکتر احمدعلی رجایی بخارایی
به کوشش: جمعی از نویسندگان
ناشر: دانشگاه مشهد
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 1200
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1372 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ با گالینگور صحافی شده
مروری بر کتاب
یادنامه دکتر احمدعلی رجایی بخارایی مجموعه مقالاتی است از افرادی چون: مهدی تدین، تاثیر حکمت افلاطونی؛ محمد فشارکی، چند نکته درباره پایه و افاعیل در عروض سنتی؛ مهدی صدری، تعمیه ادب فارسی؛ مهشید میرفخرایی، بلخ تاریخی و .... که در سال 1372 توسط انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد منتشر شده است.
دکتر احمدعلى رجايى بخارائى (1357 -1295ش)، نویسنده، محقق، شاعر، مصحح متون دینی و قرآن پژوه تحصيلات ابتدايى را در 1309، در مشهد به پايان برد و در سال 1315 در رشته كشاورزى در كرج ديپلم گرفت. دوره ليسانس ادبيات فارسى و ليسانس حقوق را همزمان در سال 1328، در دانشگاه تهران به اتمام رسانيد و آنگاه به تحصيل و پژوهش ادامه داد تا در سال 1334، در رشته زبان و ادبيات فارسى از دانشگاه تهران درجه دكترا گرفت.
رجايى از سال 1315، وارد خدمت فرهنگ شد و مشاغل متعددى، از معلمى كشاورزى تا رياست اداره كل در وزارت آموزش و پرورش را بر عهده داشت. در 16 بهمن 1336، به رتبه دانشيارى در دانشگاه تبريز نائل آمد و از سال 1337 رسما به تدريس مشغول شد. در مهرماه 1339، به دانشكده ادبيات مشهد منتقل و پس از سه سال تدريس، به رياست آن منصوب گرديد. وى چند سفر علمى و تحقيقاتى به اروپا رفت و ضمن مطالعه، به تهيه فيلم نسخههاى خطى براى دانشگاه مشهد و تهران اقدام نمود.
در اسفند 1347 پس از 22 سال تدريس و خدمت، به درخواست خود بازنشسته شد. پس از بازنشستگى، چند سال رياست امور فرهنگى و كتابخانههاى آستان قدس رضوى را بر عهده داشت و خدمات بسيارى نمود كه از آن جمله ايجاد كتابخانه وزيرى در يزد است. ضمنا براى تهيه فرهنگنامهاى مفصل براى قرآن بر اساس قرآنهاى مترجم كهن، رنج فراوان برد و مقدمات آن را آماده ساخت، اما متأسفانه نتوانست آن را به پايان ببرد. آنگاه، در تهران به تدريس در دوره دكترى ادبيات پرداخت و در شناساندن شاهنامه فردوسى و غزليات حافظ برنامههايى را در راديو و تلويزيون اجرا كرد. او شعر را نيكو مىسرود و محقق و نویسندهاى باذوق و توانا بود.
بيش از سى مقاله تحقيقى و يازده كتاب نوشته يا تصحيح و ترجمه كرده است.شادروان رجايى، در تابستان 1357 پس از سه سال مبارزه با بيمارى سرطان، در تهران درگذشت و در جوار بارگاه حضرت رضا(ع)، در مكانى كه آرامگاه جدش بود، به خاک سپرده شد.