دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

یادداشتهای سید محمد طباطبائی از انقلاب مشروطیت

یادداشتهای سید محمد طباطبائی از انقلاب مشروطیت
درحال حاضر موجود نمی باشد

یادداشت های سیدمحمد طباطبائی از انقلاب مشروطیت

نویسنده: سیدمحمد طباطبائی
به کوشش : حسن طباطبائی

ناشر: آبی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 120
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ: 2

 

مروری بر کتاب

مصور - اسناد

 سیدمحمد بن صادق طباطبایی در سال 1220ش (1258 ق) در کربلا به دنیا آمد. تحصیلات مقدماتی و مبادی علوم را نزد پدر فرا خواند و سپس در تهران از محضر فیلسوف بزرگ زمان، میرزا ابوالحسن جلوه استفاده کرد. از آن پس راهی عتبات گردید تابه مقام اجتهاد نائل آمد و جزو خواص یارانِ میرزای شیرازی شده، در امور سیاسی، طرف مشورت او قرار گرفت.

سید محمد پس از واقعه تحریم تنباکو، از طرف میرزای شیرازی به تهران رفت و به ارشاد و هدایت مردم مشغول شد. پس از چندی، وی دعوت آیت‏ اللَّه عبداللَّه بهبهانی را برای مبارزه با دولت پذیرفت و در اعتراض به اعمال دولت، به همراه مردم در حرم حضرت عبدالعظیم تحصُّن کرد. فعالیت آیت‏ اللَّه طباطبایی به مرور وسعت یافت تا جایی که به یکی از رهبران اصلی مشروطیت در ایران تبدیل شد.

با روی کار آمدن محمدعلی شاه و به توپ بستن مجلس، مدتی به مشهد رفت و پس از فتح تهران به تهران مراجعت کرد. سید محمد طباطبایی با ورود نیروهای روس و انگلیس به ایران، در جریان جنگ جهانی اول به ترکیه رفت و پس از شش ماه به ایران بازگشت. از آن پس در امور سیاسی دخالت نکرد تا این که در 18 دی ماه 1299 ش برابر با 28 ربیع الثانی 1339 ق در 79 سالگی وفات یافت و در حرم عبدالعظیم به خاک سپرده شد.

سید محمد طباطیایی از بنیانگذاران مشروطیت در ایران است و نقش مهمی در به ثمر رسیدن این انقلاب ایفا کرده است . طباطبایی، اندیشه‏ ای آزاد و تفکری اصلاح طلبانه داشت و آشنایی وی با سید جمال الدین اسدآبادی، تأثیری شگرف در شکل‏گیری تفکرات او داشت. این کتاب که در مدت بیش از سه ماه به چاپ دوم رسیده است ، گوشه هایی از وقایع انقلاب مشروطیت ایران را نشان می دهد که به به بهانه ی صدمین سالگرد انقلاب مشروطیت منتشر شده است .

در این کتاب احوالات طباطبایی به نقل از ناظم زاده کرمانی ، کسروی و مورخین دیگر نقل شده است و در ادامه اسنادی از خدمات علمی ، نامه نگاری های وی به مظفر الدین شاه برای ایجاد اصلاحات ،چگونگی تنظیم نظام نامه ی مجلس شورای ملی ، نخستین مجلس ، به توپ بستن مجلس ، نامه به شاه ژاپن و... ذکر شده است.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات