- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 187872 - 73/4
- وزن: 0.30kg
یادداشت هایی درباره سینماتوگراف
نویسنده: روبر برسون
مقدمه: ژان ماریگوستاو لوگلزیو
مترجم: بهرنگ صدیقی
ناشر: نشر مرکز
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 111
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1382 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
یادداشتهایی در باب سینماتوگرافی در برگیرنده یادداشتهایی است که برسون از سال 1950 تا 1974 به رشته تحریر در آورده است. وی در این یادداشتها، به اصیلترین شکل ممکن، نظرهای خود را در باب هنریکه سینماتوگرافی نام دارد بیان میکند. این یادداشتها نه فقط برای دستاندرکاران سینما، بلکه برای هنرمندان سایر رشتههای هنری نیز درسهایی مهم به همراه دارد.
روبر برسون کارگردان فرانسوی یکی از هنرمندان بزرگ قرن بیستم و از رادیکالترین، اصیلترین و درخشانترین استایلیستهای تاریخ بود. او با بازیگران غیرحرفهای - به قول خودش مدلها - کار میکرد و مجموعهای کاملا محدود اما هیپنوتیزم کننده از صداها و تصاویر را برای تولید آثار کلاسیکی مانند مردی فراری، جیب بری، خاطرات یک کشیش روستایی، و لنسلوت دریاچه به کار برد. برسون از ابتدا تا پایان کار خود را وقف ساخت فیلم هایی کرد که در آن هیچ چیز اضافی نیست و همه چیز همیشه در خطر است.
وی، در این یادداشتها تجربههای خود را در کار فیلمسازی به صورت قطعاتی کوتاه نگاشته است ، برسون در یادداشتهای خود کشفیات اش را به طرزی موجز ثبت کرده است ، دلبستگیها و بیزاریهای یک انسان در این یادداشتها گرد آمده است ، دلبستگیاش به بی ریایی، به فطرت، و به صرفهجویی و دقت در هنر، و بیزاریاش از خودبینی، روشنفکر مابی و دنبالهروی . تقابل مدل و بازیگر را منزله تقابل بود و نمود میداند ، مدل را که مایه شور و منبع الهام نقاش است، چنین توصیف میکند :روح و بدن تقلید ناپذیر .
کوشش برسون، تاکید بر ابطال ناپذیری آن چیزی است که نشان میدهد .هیچ چیز به شانس واگذار نمیشود ;از بدیلهای دیگر یا خیال و توهم (فانتزی) خبری نیست، همه چیز محتوم و از پیش تعیین شده است .از نظر برسون، هنر کشف آن چیزی است که ضروری است ـ فقط همان و نه چیزی بیشتر .قدرت شش فیلم برسون در این واقعیت نهفته است که خلوص و وسواس او، صرفا بیانیهای در باب سرچشمههای سینما نیست، شبیه بخش اعظم نقاشی مدرن که عمدتا تفسیری است به زبان نقاشی در مورد نقاشی .این فیلمها در عین حال ایدهای هستند در باب زندگی...