- موجودی: موجود
- مدل: 192565 - 114/5
- وزن: 1.90kg
گیلان ، خورشید ایران
زیر نظر: سیدمحسن گلدانساز
عکاس: نیکول فریدنی , افشین بختیاری
نویسنده: محمد احصایی
شرح تصاویر: افشین پرتو
مترجم: پرویز مفتون , اکبر میرحسنی , مهدی دده بیگی
ناشر: وزارت آموزش و پرورش
زبان کتاب: فارسی - انگلیسی
تعداد صفحه: 320
اندازه کتاب: خشتی گالینگور روکشدار قابدار - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : صفحات نو ؛ لبه قاب و روکش کتاب زدگی دارد
مروری بر کتاب
تمام گلاسه - رنگی
در این مجلد به سیمای طبیعت گیلان، سفری در تاریخ، فرهنگ و آداب و رسوم و تصاویری از گذرگاه زندگی پرداخته شده است.
گیلان انتهای غربی رشته کوه البرز و بخش غربی جلگههای حاشیه دریای خزر ایران را دربر میگیرد. دره عرضی عمیق سفیدرود بین منجیل و امامزاده هاشم کمربند کوهستانی را قطع میکند. در شمال غرب، ارتفاعات تالش به صورت حوضهای پیوسته امتداد دارند و گیلان را از آذربایجان جدا میکنند. جز در انتهای شمالی در حیران واقع در انتهای دره آستاراچای که از ارتفاع ۱۶۰۰ متر فراتر نمیرود، ارتفاع همه آن مناطق بالای ۲۰۰۰ متر است و سه قله بالای ۳۰۰۰ متر بغرو داغ (۳۱۹۷ متر)، عجم داغ (۳۰۰۹ متر) و شاه معلم یا ماسوله داغ (۳۰۵۰ متر) دارد.
در بخش شرقی و شمال شرقی آنها جریانهایی موازی به پایین به سوی دریا جریان دارد که منجر به الگویی شانهایشکل میشود. البرز غربی خود در شرق دره سفیدرود پهنتر و پرپیچوخمتر است و سه دامنه موازی دارد؛ نماینده جنوبیترین و پستترینشان در گیلان آسمانسرا کوه (۲۳۷۵ متر) در منطقه عمارلو ست؛ دامنه متوسط پیوستهتر است؛ از کوه درفک (۲۷۳۳ متر) تا کرم کوه (۳۳۸۹ متر) ادامه دارد، درحالی که دره عرضی پلرود کلاچای مشخصاً دامنه شمالی را به ناتشکوه (۲۳۸۷ متر) و کوه سمام یا سماموس (۳۶۸۹ متر) که بلندترین نقطه گیلان است تقسیم میکند.
همه این کوهها ساختار زمینشناسی و تاریخ زمینساختی بسیار پیچیدهای دارند که آنها را به مجموعه ساختاری مرکز ایران مربوط میکند. لرزهخیزی بالا گواه فعال بودن فرایند کوهسازی ست، زلزله ۳۱ خرداد ۱۳۶۹، دو شهر منجیل و رودبار را تقریباً ویران کرد و حدود چهل هزار نفر را کشت و صدها روستا را تخریب کرد.