دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

گوهر اندیشه ؛ تاریخ زندگی استاد ابوالقاسم سحاب تفرشی

گوهر اندیشه
درحال حاضر موجود نمی باشد
گوهر اندیشه ؛ تاریخ زندگی استاد ابوالقاسم سحاب تفرشی
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 170713 - 72/4
  • وزن: 0.30kg
0 ریال

گوهر اندیشه

به کوشش: محمدرضا زمانی درمزاری , غلامرضا سحاب
ناشر: سحاب کتاب
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 128
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ: 2

 

مروری بر کتاب 

تاریخ زندگی استاد ابوالقاسم سحاب تفرشی 

مصور - رنگی

در این مجموعه احوال و آثار استاد ابوالقاسم سحاب تفرشی معرفی می‌شود . وی، بنیانگذار علم جغرافیا و کارتوگرافی یا نقشه‌کسی نوین در ایران، همچنین بنیانگذار چاپ نقشه در بخش خصوصی کشور و اولین تولید کننده کره جغرافیایی ایران بوده است .در لابه‌لای کتاب تصاویری از نامبرده به چشم می‌خورد .

در ۱۹ فروردین سال ۱۲۶۶ شمسی در یک خانواده دهقانی در قریه فم تفرش متولد شد. در سه سالگی به مکتب‌خانه آخوند ملاحسین شاهمیری رفت و با استعداد شگرفی که داشت درمدت کوتاهی دروس مقدماتی را فرا گرفت. سپس در محضر دیگر علمای تفرش شادروانان امامی و سید علی اکبر سجادی به فراگرفتن فقه و اصول و زبان‌های عربی و فرانسه اهتمام کرد. او خطی خوش و طبعی روان داشت. با کمک رجال نفرش شادروانان دبیر لشکر و سناء الدوله در صدسال پیش مدرسه‌ای دخترانه در تفرش تاسیس کرد. در ۲۰ سالگی با دخترخاله‌اش ازدواج کرد. تلاش شبانه روزی این همسر وفادار موجب آسایش و آرامش بیشتر وی در پیشرفتهای علمی و فرهنگی شد.

در سال ۱۲۹۰ با انتقال به تهران و ادامه تحصیل موفق به تدریس در مدرسه آلیانس گردید. استاد ابوالقاسم سحاب که شغل معلمی را برگزیده بود به کار تدریس و پژوهش ادامه داد و به استخدام وزارت معارف درآمد. در ۱۲۹۹ به تقاضای شیخ جلال نهاوندی به ریاست معارف ثلاث (ملایر و نهاوند و تویسرکان) برگزیده شد. در این ماموریت خدمات ارزنده‌ای به فرهنگ آن منطقه کرد.

پس از بازگشت از نهاوند در دانشسرای عالی و مدارس بزرگ تهران مشغول بکار شد. این دوره از زندگانی استاد سحاب بیشتر صرف مطالعه و تالیف آثار ارزشمند وی شد. معاشرت با فرهیحتگان آن زمان از جمله شادروانان محمدتقی فخر داعی گیلانی، علامه علی اکبر دهخدا، امیر رضوانی، پروفسور محمود حسابی، استاد محیط طباطبایی و دیگران موجب شکوفائی بیشتر او شد و ضمن آغاز فعالیت‌های مطبوعاتی با نگارش مقالات و اشعار برای نشریات داخل و خارج کشور آثار ارزشمندی از خود برجای گذاشت.

استاد سحاب به زبانهای عربی، فرانسه، انگلیسی و آلمانی آشنائی داشت و در اواخر عمر به یادگیری زبان روسی نزد بانو دکتر فاطمه سیاح پرداخت. ترجمه‌های مقالات و کتب از زبانهای مختلف به فارسی نشان از تسلط وی به زبانهای بیگانه دارد.وی در ۲۱ دیماه ۱۳۳۵ شمسی در تهران فوت کرد و پیکرش را در صحن حرم حضرت معصومه در قم به خاک سپردند.

از جمله کارهای بزرگ استاد تاسیس موسسه جغرافیایی و کارتوگرافی سحاب در سال ۱۳۱۵ شمسی با همکاری فرزندش عباس سحاب بود که اکنون با مدیریت محمدرضا سحاب (نسل سوم خاندان سحاب) و کمک همسر و فرزندانش اداره می‌شود و فعالیت گسترده‌ای در زمینه تهیه نقشه‌ها و انتشارات تاریخ و جغرافیا برعهده دارد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات