- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 167282 - 97/4
- وزن: 0.50kg
گوشه هایی از خاطرات من در پنجاه سال اخیر
نویسنده: مرتضی مشیر
ناشر: گندم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 300
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1378 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : در حد نو
مروری بر کتاب
مصور
...باري تا سال 1354 كه نگارنده به مجلس انتخاب نشده بودم، با هويدا ملاقاتهاي شخصي نداشتم، ولي بعد از انتخاب به نمايندگي مجلس در جلسات عمومي نمايندگان و خصوصي، زياد با هويدا برخورد و ديدار داشتم، اوايل مجلس بود كه براثر تحريك عَلَم وزير دربار و اشرف به خاطر كانديداي شكستخورده مورد علاقه آنها عليه من صفبندي كرده بودند كه اگر بتوانند اعتبارنامهام را در مجلس رد كنند.
من كه در جريان اين فعاليتها بودم به وسيله يكي از دوستان براي هويدا پيغام فرستادم كه ماجرا از چه قرار است و اگر عَلَم و اشرف دست از تحريكات برندارند آنچه را كه نبايد گفته شود در مجلس عنوان خواهم كرد و آبرويي براي باند قماربازان و قاچاقچيان مواد مخدر باقي نخواهم گذاشت.
بنابراين، از شما انتظار دارم در مقام نخستوزيري با داشتن عنوان رهبري حزب واحد جلو اين تحريكات را بگيرند و به من اطلاع دهيد. هويدا پيغام فرستاده بود كه اولاً در مجلس كسي جرئت نخواهد كرد با اعتبارنامه شما مخالفت كند و آقاي علم وزير دربار هم ميگويد در اين كار دخالتي نميكنم، ولي فلاني، اگر اشرف با شما طرف باشد، نه زور من به او ميرسد و نه زور شاه، ديگر خود دانيد.
بعد قضيه روشن شد، به وسيله سكرتر آقاي علم كه زن پسر كانديداي شكستخورده مورد علاقه اشرف بود و در وزير دربار نفوذ فراوان داشت، وكيل مفلوك و بيچارهاي يافتند كه موكل نداشت و يا اگر داشت خود را مديون مردم نميدانست و سرسپرده عَلَم بود و چنين وظيفهاي را عهدهدار گرديد كه در روز افتتاح مجلس وقتي دهان به مخالفت گشود آنچنان جواب تاريخي دندان شكني از طرف من شنيد كه اربابش از ترس رسوايي بيشتر دستور داد عذرخواهي كند تا مسئله دراز پيدا نكند و چون ماجرا را به طور تفصيل در يكي از مجلات لسآنجلس شرح دادهام از تكرار مطلب خودداري ميورزم....
دکتر سید مرتضی مشیر فرزند شادروان سید لطف الله مشیرمشهور به مشیرالسّادات بود که نامشان از اعضای انجمن بَلدیّه فسا در سال ۱۳۰۸ ثبت شده است . .خانواده مشیر از خانواده های دارای علایق ملکی و کشاورزی بودند وسرپرستی املاک زمین داران بزرگ ساکن شیراز را نیز برعهده داشتند. وی در سال ۱۳۰۳ شمسی در فسا متولد شد و دوران ابتدایی و دبیرستان را در فسا به پایان رساند در سال ۱۳۲۱ برای تحصیل در دانشسرای مقدماتی عازم شهر شیراز شد و پس از دو سال موفق به گرفتن دیپلم دانشسرا گردید.
دکتر سید مرتضی مشیربعد از سالها تحصیل در دانشگاه سوربن پاریس در سال ۱۳۵۵ مدرک دکترای حقوق و اقتصاد گرفت.
یکسال قبل از اخذ مدرک و در سال ۵۴ کاندیدای نمایندگی مجلس شورای ملی در فسا شد که در این دوره انتخابات ،خانم شمس الملوک حکمت همسر مرتضی خان حکمت رقیب اصلی مشیر بود . شاید بتوان گفت نارضایتی مردم فسا از دوران نمایندگی خانم مهین دخت مزارعی سبب شد علی رغم اهدا زمینه های بسیار برای ساخت دانشکده پزشکی در فسا توسط خانم شمس الملوک حکمت و همسرش و خیری دیگر مرتضی مشیر پیروز انتخابات گردید .دکتر مرتضی مشیر اولین نماینده فسایی و فسایی تبار بود که به مجلس شورای ملی راه یافت . مجلسی که آخرین مجلس قانون گذاری قبل از انقلاب اسلامی بود و با پیروزی انقلاب اسلامی منحل گردید....