- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 152106 - 93/4
- وزن: 0.40kg
گوریل های شیلی
نویسنده: هلیوس پریه تو
مترجم : فتاح کاویان
ناشر: سحر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 114
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1357 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
در شیلی همه چیز یا به آلنده مربوط است یا به پینوشه. حد وسطی وجود ندارد. اگر آگوستینو پینوشه را جنایتکار بخوانی، به دفاع از کمونیستها متهم خواهی شد و اگر به نقاط ضعف سیاستهای سالوادور آلنده اشاره کنی، محکوم به حمایت از سرکوب و جنایت پینوشه خواهی شد! شیلی در گذشته با سایر کشورهای آمریکای لاتین یک تفاوت داشت و آن هم دوری ارتش از عرصه سیاست بود؛ زیرا ورود ارتش به مهلکه اختلافات داخلی در سال 1891 میلادی به کشته شدن شمار زیادی از غیرنظامیان منجر شده بود و گزینه مطلوبی به شمار نمیآمد.
مهمترین اتفاقات در تاریخ سیاسی شیلی را باید در دوران زمامداری سالوادور آلنده رییسجمهور چپگرای این کشور و سپس دوران دیکتاتوری ژنرال پینوشه دنبال کرد؛ دو دورهای که سایههای آنها هنوز بر فراز شیلی سنگینی میکند. این ماجرا را شاید بتوان از سال 1970 میلادی روایت کرد؛ یعنی زمانی که شرایط به قدرت رسیدن رییسجمهور سوسیالیستی مثل آلنده فراهم شده بود. او از جوانی فعالیت سیاسی داشت و نمایندگی پارلمان شیلی و وزارت بهداشت را هم تجربه کرده بود. با این وجود، طبقه نخبگان شیلی از او وحشت داشتند و فکر میکردند آلنده همه چیز را اشتراکی خواهد کرد.
سالوادور آلنده در جریان انتخابات 36 درصد آرا را به دست آورده بود و همین باعث شده بود راستها نقطه ضعفی از او در دست داشته باشند. آنها میگفتند آلنده حمایت اکثریت را به دست نیاورده و دولت او قانونی نخواهد بود. اما ژنرال رنه اشنایدر، فرمانده وقت نیروهای مسلح بر قانونی بودن حکومت آلنده صحه گذارد و جانشین او هم آلنده را به رسمیت شناخت. دولت سوسیالیستی آلنده حکومتی دموکراتیک بود که به تدریج تغییرو تحولات زیادی را در این کشور رقم زد. ملی کردن برخی صنایع از جمله مس، تصرف کارخانهها و مقابله محرومان با صاحبان صنایع و سرمایه از جمله وقایعی بود که در سه سال حکومت سالوادور آلنده رقم خورد.
فهرست
شیلی و راه صلح آمیز
دولت و مبارزه برسر قدرت
نخستین پیش درآمد کودتا