- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 114387 - 201/1
- وزن: 1.00kg
گنج حضور ، تفسیر غزلیات مولانا
نویسنده: پرویز شهبازی
ناشر: نقطه طلایی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 423
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 1393 - دوره چاپ: 4
کیفیت: نو ؛ نوشته تقدیمی دارد
مروری بر کتاب
دی بر سرم تاج زری بنهاده است آن دلبرم چندانکه سیلی میزنی آن مینیفتد از سرم
گنج حضورتفسیر غزلیات عرفای بزرگی همچون : مولانا ؛ حافظ ؛ عطارو..... می باشد و آن بیانگرفضای بیکران هستی که همان لحظه حال می باشد رابه ما معرفی می کند و همچنین معرفی انسانی می باشد که متعلق به آن فضا می باشد که ولی متاسقانه در حال حاضربجای حضور در فضای گنج حضور در فضای ذهن به خواب عمیقی فرو رفته است و برنامه گنج حضور پیغام بیداری و به حضور رسیدن ما ودر نهایت ماندن و زندگی در فضای اصل و یکتایی رامی دهد.
زندگی مسیر بیپایانی است که هر مسافری در قسمتی از راه وارد این مسیر میشود، مدتی راه می پیماید و سرانجام از آن خارج میشود. قرنهاست که مسافران بیشمار، این راه را پیموده اند. از برخی نامی مانده یا پیامی یا نشان های، و از برخی دیگر هیچ چیز به جا نمانده، حتی رد پایی... آنهایی که از خود نشان های به جاگذاشت هاند، آنچه را که در طول مسیر زندگی آموخته و اندوخته بوده اند ثبت کرده اند تا برای نوآمدگان هم مفید باشد.
این اندوخته ها گاهی بسیار ارزشمند و مفید است به طوریکه زمان را در هم می شکند و همیشگی می شود. این پیامها در هر زمانی مفید خواهد بود. از این نمونه پیام ها میتوان به شعرهای فراوان شاعران، پیام های اخلاقی و پندآموز و توصیه های حکیمانه اشاره کرد.مولانا جلال الدین از شاعرانی است که در طول زندگی خود به سبب تحولی که در وی روی داد، معرفت زیادی کسب کرد و دریچه های روشن زیادی دید.
در مثنوی معنوی نگاهش به زندگی دقیق، تأثیرگذار و سازنده است و در کلیات شمس، کلامش موزون، عاشقانه، توأم با شور و حال و بسیار رهاست. در عجبم که چطور یک انسان می تواند این همه اندیشه و مفهوم را بیان کند و بخروشد. در عجبم که چطور این همه گوهر با ارزش در کلام مولوی میتوان یافت که هر یک با دیگری متفاوت است و هرکدام تراش ویژه ای دارد.
به خاطر گستردگی مفاهیم مولوی، امکان بررسی همه آن را ندارم. امروز میخواهم به چند نکته ظریف و اثرگذار در برخی از شعرهایش اشاره کنم. به نظر من، شعر مولانا اقیانوسی است که می توان در آن غوطه ور شد و هربار با مرواریدی به ساحل بازگشت. لازمه اش کمی صبوری و علاقه است.
محققان زیادی هم وقت خود را صرف تفسیر و شرح آثار مولانا کرده اند که برای جویندگان میتواند مفید باشد اما من خودم بیشتر تفسیر استاد پرویز شهبازی را که بر اساس چشم انداز حضور در لحظه است دوست دارم. ایشان با صبر فراوان چند سالی است هر هفته در شبکه فارسی زبان دیدار، در یک برنامه دو ساعته تصویری به اسم گنج حضور کلیات شمس یا مثنوی معنوی را تفسیر می کنند.
اساس تفسیر ایشان همین حضور در لحظه، رهایی از ذهن و هماهنگی با هستی است. در ابتدا ممکن است به خاطر ریتم کند برنامه چندان به آن علاقمند نشوید اما اگر در درون خود آمادگی رشد را پیدا کرده و نیز تلاش بسیاری برای شاد بودن انجام داده اما به نتیجه نرسیده و خسته شده باشید، حس میکنید گنج بی پایانی را کشف کرده اید.
خوشبختانه هم آثار صوتی و هم آثار تصویری برنامه گنج حضور در ایران موجود است و می شود آن را تهیه کرد. همراهی با گنج حضور زمانی نسبتا طولانی و پشتکاری مداوم را طلب میکند اما وقتی به ثمر م ینشیند، حس می کنید تازه متولد شده اید و مفهوم اساسی زندگی را درک کرده اید. همه حرف هایی که در نوشته های من هم میبینید با آن مفاهیم مشترک است چرا که معنا یکی است و لفظ متفاوت است. برای درک معنا باید کمی صبور بود حتی شاید به اندازه چند سال.