- موجودی: موجود
- مدل: 202874
- وزن: 5.00kg
گنبدهای مینا
نویسنده: حمید قاسم , سیدمحمدجواد شوشتری
ناشر: سازمان زیباسازی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 400
اندازه کتاب: خشتی سلفون قابدار - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
گلاسه - مصور
عکس های این مجلد از نگاه عکاسانی چون: حمید قاسم، عیسی نبی پور، نگار زنده دل، حامد احمدی، مهناز صفوی، یاسر سپهر، سیامک حاجی محمد، حامد زمانی، فرزانه پوراصل، آمنه حسینی، الهه عبداله آبادی، حمید اخلاقی، سیدسعید میرمحمدی، مجتبی رزاقی، محمد محمدامینی، علی هاشمی، هدی رحیم جعفری، مهسا دهقانی، هوفر حقیقی و حسام نیک رو به ثبت رسیده است.
شهر تهران دارای مساجد تاریخی، قدیمی و معروف است، جدا از اهمیت به عنوان مکان دینی و تاثیرگذاری آنها در بستر تحولات سیاسی و اجتماعی پایتخت، این مساجد دارای معماری چشمنواز و جذاب هستند . مساجد قدیمی شهر در دل خود پیشینهای دارند، از همان در ورودی تا گنبد و مناره و شبستان به راحتی می توان گذر تاریخ و هنری را که معماران در آن به خرج داده اند و متولیان از آن حفاظت کردند، به روشنی دید و البته تحسین کرد.
مساجدی که حال و هوای نماز خواندن در آنها و تماشای معماری خاص از سردر و حوضچههای کاشیکاری و سنگ فرش و دیواره های آجرکاری تا جلوهگری بنای معماری گنبد و منار و گلدسته آن در میان تلالو آفتاب ظهر هیچگاه از خاطر یک نمازگزار و بیننده نخواهد رفت.
مسجد شاه دومین مسجد تاریخی و از معتبرترین مساجد شهر تهران است. ساخت مسجد به دستور فتحعلی شاه قاجار آغاز و توسط ناصرالدین شاه به پایان رسید. این مکان مهم مذهبی جدا از آن که سالیان متمادی در دو سلسله قاجاریه و پهلوی محل برگزاری نماز جمعه رسمی تهران بود، رویدادهای مهمی را ازجمله مجالس ترحیم آیتالله میرزای شیرازی، آیتالله بروجردی، آیتالله سید ابوالحسن اصفهانی، آیتالله محمد فیض قمی، رئیس علی دلواری، قرائت فتوای میرزای شیرازی در تحریم تنباکو و ... را نیز در تاریخ خود جای داده است.
مسجد جامع تهران از آثار متعلق به دوران آل بویه در دیواره شبستان شاه آبادی گرفته تا آثار دوران سلجوقیان در لایه های زیرین شبستان عتیق و الحاقاتی که دوره های بعدی در بنا انجام شده، پیدا است که آنچه اکنون از بنای مسجد میبینیم به تدریج و در طول زمان شکل گرفته است. این مسجد قدیمی ترین مسجد تهران است. این مسجد پنج شبستان دارد. در این مسیر میتوان از گذرها و کوچههای بازار تهران هم یاد کنیم که از اسم های جذابشان معلوم است که هر کدام خرده روایتهای شیرینی دارند که از دل چند دهه جریان زندگی برای ما روایت میکنند.
گذز زنبورکخانه، لوطی صالح، عباسآباد، باشی، قاطرچی، حمام چال، کوچههای ارامنه، غریبان، اسماعیلخان و گوچه باغ ایلچی مشهورترینها هستند. گذر لوطی صالح (دلقکی در دوره زندیه و قاجاریه) که نخستین سفارتخامه انگلیس را در خود را جای داده بود و پس از ترک انگلیسیها محل تجمع لوطیها و مطربهای تهران شد. گذر ایلچی گذری که یک روز صبح جمعیت تهرانیها خشمگین دوان دوان از چهارسوق بزرگ به طرف کوچه هفتتن و سهراه چال زنبورکخانه میرفتند تا وارد کوچه شوند که سمت راست به میدانچهای میرسید که محل اقامت (گیربایدوف) وزیر مختار روس یا همان ایلچی ۳۵ساله بود که با ۲ مأموریت ضد ملی به دار الخلافه آمده بود: نخست امضای شاه را پای عهدنامه ترکمنچای بگیرد و دوم بر سر تحویل باقیمانده غرامت جنگ به توافق برسد...