دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

گمشده ؛ اعدام چارلز هورمن

گمشده

نویسنده: تامس هاورز
مترجم: اسماعیل نوری اعلاء
ناشر: اسفار
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 292
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1363 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو 

 

مروری بر کتاب 

همراه  با پیش گفتاری از خولیو کورتازار

پنجاه و پنج هزار آمریکایی در ویتنام کشته شدند. در برابر این رقم چه کسی از گمشدن دو نفر آمریکایی که در شیلی کشته شده اند ناراحت می شود؟ چارلز هورمن روزنامه نگاری مستقل و سازنده فیلم های مستند. او به شیلی رفت تا درباره زندگی مردم آنجا مطالعه کند. به کشف چه چیز نائل گردید که به قیمت زندگیش تمام شد؟«گمشده» که با روشنی دست پنهان امریکا در کودتای نظامی شیلی و قتل هارمن را نشان می‌دهد.

یک روزنامه نگار جوان آمریکایی به دست نظامیان شیلی افتاد و بدون محاکمه و امکان دفاع از خود در استادیوم ملی اعدام گردید؛ بی آنکه اعدام او کمترین اثر آشکاری از خود باقی بگذارد. هر چند در آن ایام صدها نفر از مردم شیلی و بسیاری از خارجیان مقیم آن کشور، همه روزه به همین سرنوشت دچار می شدند، با این همه چگونگی مرگ چارلز هورمن و دیگر قربانیان این کشتار پایان ناپذیر، نمی توانست به بوته فراموشی و بیخبری عمومی سپرده شود.

همسر و پدر مقتول بی درنگ به جستجوی گمشده شان پرداختند و در حقیقت رویدادها و نتایج تحقیقات آن دو بود که چند سال بعد توماس هاوزر، وکیل دادگستری نیویورکی را بر آن داشت تا براساس شهادت کسانی که در این ماجرا دست داشتند و همچنین تحقیقات شخصی اش، این کتاب را بنویسد. به تدریج که خواننده این کتاب را ورق می زند، او نیز مانند پدر چارلز هورمن عناصر لازم را برای کشف واقعیت بدست می آورد و با ترس و نفرت درمی یابد که هرچند بازداشت و اعدام این روزنامه نگار جوان بدست کودتاچیان رژیم پینوشه صورت گرفت، ولی علت قتل او کوچکترین ارتباطی با سیاست داخلی شیلی نداشت؛ به عکس نابودی چارلز مولود یک ضرورت خارجی بود: می بایست به هر قیمت شده شخصی که همدستی آمریکاییان با کودتاچیان را برحسب تصادف کشف کرده بود، از بین برد. در واقع اعدام چارلز هورمن از سوی هموطنانش درخواست و تدارک دیده شده بود...

کودتای ۱۹۷۳ شیلی که در روز ۱۱ سپتامبر اتفاق افتاد واقعه‌ای زیر و رو کننده در تاریخ کشور شیلی و جنگ سرد به حساب می‌آید. مشاجرهٔ تاریخ‌نویسان بر سر جنبه‌های مختلف این کودتا هنوز هم ادامه دارد. در انتخابات ریاست جمهوری ۱۹۷۰ شیلی، سالوادور آلنده با تفاوت بسیار کمی بیشترین مقدار آرا را بدست آورد و با ۳۶٫۶ درصد آرا از خرخه الساندرو رودریگز (رئیس جمهور سابق شیلی با گرایش‌های محافظه کار) با ۳۵٫۸ درصد آرا، و رادومیرو تومیک (با گرایش‌های دموکرات مسیحی) با ۲۷٫۹ درصد آرا جلو افتاد.

از سالوادور آلنده به عنوان اولین رئیس جمهور مارکسیست که با رأی و دموکراسی به قدرت رسید نام می‌برند. به دلیل این‌که آلنده اکثریت مطلقی به‌دست نیاورد، برای انتخاب شدن‌اش نیاز به یک رأی اضافی از طرف مجلس ملی شیلی داشت. برطبق قانون اساسی شیلی، این رأی باعث منصوب شدن آلنده به پست رئیس‌جمهوری شیلی شد.

بخش‌های مختلفی از جامعهٔ شیلی و هم‌چنین ایالات متحده آمریکا، به رئیس جمهور شدن آلنده اعتراض داشتند. آمریکا به‌همین دلیل فشار اقتصادی و دیپلماتیک زیادی روی دولت شیلی آورد. در ۱۱ سپتامبر ۱۹۷۳ ارتش با همراهی سازمان سیا سالوادور آلنده را برکنار کرد. آلنده در این کودتا، به همراه نزدیک به سه هزار نفر از یارانش کشته شد و آگوستو پینوشه قدرت را در دست گرفت.


جوایزی که کتاب برنده شده است

برنده جایزه نخل طلایی فستیوال کن

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات