- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 161388 - 108/5
- وزن: 0.40kg
گلشیری کاتب و خانه روشنان
نویسنده: صالح حسینی , پویا رئوفی
ناشر: نیلوفر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 144
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1380 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
هوشنگ گلشیری از جمله تأثیرگذارترین قصهنویسان معاصر ایران است. او که با انتشار داستان بلند «شازده احتجاب» در دههی چهل شمسی نامش بر سر زبانها افتاد و مشهور شد، آثار دیگری نیز خلق کرده است که درخور تحسین هستند. از این آثار میتوان به «جننامه»، «حدیث ماهیگیر و دیو»، «جبهخانه»، «برهِی گمشدهی راعی»، «معصوم پنجم یا حدیث مرده بر دار کردن آن سوار که خواهد آمد»، «در ولایت هوا»، «تفننی در طنز»، «دست تاریک دست روشن» و … اشاره کرد.
اما قصهی «خانه روشنان» یکی از بدیعترین آثار ادبی در تاریخ معاصر ادبیات کشور است. این داستان احتمالاً متفاوتترین و تجربیترین داستان کوتاهی باشد که گلشیری به رشتهی تحریر درآورده است. مسئلهی زبان، روایت بدیع و حضور غیرعادی اشیا در متن، آن را به قصهای بدعتگرایانه و مدرن بدل کرده است؛ ازاینرو پژوهشگران و منتقدان زیادی دست به کار نقد و بررسی آن شدهاند.
صالح حسینی و پویا رفوئی که تجربهی کار بر داستانهای ابوتراب خسروی را داشتهاند، پس از مطالعه و بررسی ژرف بر روی داستان خانه روشنان، آن را از جنبههای مختلف نقد و بررسی کردهاند. نویسندگان در بخش اول کتاب گلشیری کاتب و خانه روشنان، دربارهی پیرنگ، اشارات، تداعیها، فضا، لحن، روایت، سیر وقایع به صورت غیرخطی، مفاهیم و اندیشههای اصلی مندرج در داستان سخن میگویند.
بخش دوم هم به آثار هوشنگ گلشیری و ویژگیهای آن اختصاص داده شده است که عبارتاند از:
مینیاتورکاری
استفاده از جریان سیال ذهن
شاعرانگی
تکیه بر سنتها و اصالتهای فرهنگی