- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 108979 - 9/6
- وزن: 0.80kg
گلبانگ سربلندی
نویسنده: قاسم کاکائی
ناشر: هرمس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 390
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
گفتارها و روضه های عاشورایی
نام این کتاب را « گلبانگ سربلندی» گذاشتیم. هم حکایتگر سربلندیِ امام حسین(ع) است که بر آستان خداوند سر نهاد بلکه سر داد و سرش بر نیزه «گلبانگ سربلندیِ» اوست، و هم از آن جهت که نگارنده، منبر رفتن، روضه خواندن و از حسین(ع) گفتن را برای خود سربلندی میبیند؛ و این امر غیر از به مدد و لطفِ خودِ امام حسین(ع)، امکانپذیر نبوده است.
در منبرها و روضههایی که این حقیر داشتهام از شعر، زیاد استفاده شده است چرا که گاهی یک دنیا مطلبِ سخت و پیچیده، در یک بیت شعر، به زیبایی و به راحتی بیان میشود؛ چنانکه پیامبر(ص) فرمودند: «ان من الشعر لحکمه و ان من البیان لسحراً» (برخی از شعرها حکمتند و برخی از بیانها سحرند)؛ و شعر سحر حلالی است که زیبایی کلام را دوچندان میکند. در این مجموعه بیش از همه، از مولانا و حافظ استفاده شده است و در مرحلهی بعد از سعدی، سپس از سایر شعرا؛ از عطار، سنایی، نظامی، عراقی، جامی، باباطاهر، ابوسعید ابی الخیر گرفته تا بیدل دهلوی، اوحدی مراغهای، صائب تبریزی، محتشم کاشانی، عمان سامانی، سیف فرغانی، شیخ بهایی، آیت الله غروی اصفهانی و تا شاعران عاشورایی معاصر.
باز هم به خاطر حفظ روانیِ متن و رعایت فضای روضه و منبر، از ارجاِع مورد به مورد، خودداری شده است و چون مطالب و شعرها از نوار پیاده شدهاند و نگارنده یادداشتی از آنها در اختیار نداشته است، ممکن است نام همهی شاعرانی که از شعر ایشان در این مجموعه استفاده شده است، در خاطرِ نگارنده نمانده باشد، به خصوص در مورد شعرهایی که از شاعران معاصرند. اما سعی کردهایم، تا آنجا که ممکن باشد، نام این شاعران را بیابیم. به غیر از آن شاعران عاشوراییای که در عشق امام حسین(ع)، جوانمرگ شدند، همچون قیصر امینپور، نصرالله مردانی و محمدرضا آقاسی، که هر سه در طول همین هشت سال روی در نقاب خاک کشیدند، نام سایر شاعران عاشورایی که شعرشان زینت آرای این دفتر میباشد، به ترتیب الفبا از این قرار است:
مهدی امیر کمالی، علی انسانی، عباس براتی پور، محمدحسین بهجتی (شفق)، حبیب الله چایچیان (حسان)، اصغر حاج حیدری (خاسته)، احد ده بزرگی، جعفر رسول زاده (آشفته)، حمیدرضا شکاری سر، محمدحسین صادقی، قادر طهماسبی (فرید)، محمدجواد غفورزاده (شفق)، علی رضا قزوه، هاشم کرونی، علی موسوی گرمارودی، محمدجواد مذنب (جمالی)، جواد محدثی و سید رضا مؤید. اگر نام کسی از این عزیزان در اینجا از قلم ما افتاده باشد، قطعاً در دفتر آقا ابا عبدالله(ع) ثبت و ضبط است.
خوشا از نی خوشا از سر سرودن
خوشا نینامهای دیگر سرودن
نـوای نـی نـوای آتشیـن اسـت
بگو از سر بگیرد دل نشین است
سری بر نیـزهای منـزل به منزل
به همراهش هزاران کاروان دل
چو ازجان پیش پای عشق سر داد
سرش بر نی،نوای عشق سرداد
فهرست
فصل اول: کربلا و عشق
شب اول: نقاش کربلا
شب دوم: سلام بر عشق
شب سوم: حبیب عشقبازان
شب چهارم: گلبانگ سربلندی
شب پنجم: سیاهِ رو سپید
شب ششم: شیرینتر از عسل
خارج از نوبت: کبوترِ پربسته
شب هفتم: ماهی بر لب دریا
شب هشتم: کعبۀ شش گوشه
شب نهم: سه حرف عشق
شب دهم: مستان سلامت می کنند
شب یازدهم:دخترِ تنهای خدا
فصل دوم: کربلا: دنیا و آخرت
مجلس اول: مقدمه
مجلس دوم: یقین
مجلس سوم: حیات
مجلس چهارم: قلب
مجلس پنجم: آب حیات
مجلس ششم: مرگ اندیشی
مجلس هفتم: دین
مجلس هشتم: قیام یا قعود؟
فصل سوم: راز جاودانگی و ماندگاری عاشورا
حلقۀ اول: خدا
حلقۀدوم: شمشیر
حلقۀ سوم: خون
حلقۀ چهارم: خاک
حلقۀ پنجم: آب
حلقۀششم: اشک
حلقۀ هفتم: ذکر