- موجودی: موجود
- مدل: 189264 - 67/3
- وزن: 0.20kg
گفتگویی درباره رابطه علم و دین
نویسنده: ورنر هایزنبرگ
مترجم: حسین نجفی زاده
مقدمه: داریوش صفوت
ناشر: نقره
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 82
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1363 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ عطف کتاب ساییدگی مختصری دارد
مروری بر کتاب
کتاب حاضر ترجمه دو مقاله از کتاب "جزء و کل" تالیف ورنر هایزنبرگ میباشد.
این کتاب محصول گفتگوهایی است که بزرگترین دانشمندان فیزیک طیّ دو جلسه به فاصله 25 سال داشته اند. نتیجه ی گفتگو ها را پروفسور ورنر هایزنبرگ به صورت دو مقاله جداگانه منتشر کرده است.شرکت کنندگان در این گفتگو عبارتند از هایزنبرگ / نیلز بور / ولفگانگ پاولی و پاول دیراک , که همگی برنده جایزه نوبل فیزیک در سالهای مختلف هستند.
اگر عنوان بحث را مورد تحلیل قرار دهیم و مفاهیم مأخوذ در آن را ایضاح نماییم، خود به خود به این سؤال پاسخ داده خواهد شد. پس باید ابتدا ببینیم مراد از علم چیست و مراد از دین کدام است. و سخن از رابطه میان این دو وقتی مطرح است که شباهت و اشتراکات بین آن دو دانسته شود. تا بعد این سؤال پیش بیاید که این اشتراکات ناشی از چه چیزی است و یا چه رابطهای بین آنها وجود دارد. مراد ما از علم، رشته های علمی است که از طرق عادی کسب معرفت به دست میآیند، برای توضیح همین نکته باید گفت که علم مشترک لفظی است و معانی متعددی دارد.
گاهی مراد از علم مطلق دانستن است، گاهی مراد از علم مهارت است و گاهی مراد از علم یقین است. در بحثهای فقهی، مراد از علم یقین است. یکی از معانی علم رشته علمی است و مراد از رشته علمی، مجموعه اطلاعات درباره یک موضوع معین است که محور وحدت بخشی آنها را گرد هم آورده، به تعبیر فنّیتر مجموعهای از گزارهها و مفاهیم که محور وحدت بخشی مثل موضوع، غایت یا روش آنها را گرد هم آورده است رشتههای علمی متعددی داریم و معمولاً متفکران و معرفت شناسان برای طبقه بندی رشتههای علمی مختلف ملاکهایی را به دست میدهند.