- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 176773 - 79/5
- وزن: 0.50kg
گفتگو با کافکا
نویسنده: گوستاو یانوش
مترجم: فرامرز بهزاد
ناشر: خوارزمی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 271
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1386 - دوره چاپ: 3
مروری بر کتاب
آزادی صوری که با وسایل خارجی بهدست میآید، جز اشتباه چیزی نیست. پریشانی است.بیابان است که جز علفهای تلخ ترس و یأس چیزی به بار نمیآورد و این کاملاً طبیعی است.چون فقط عطیهی درون است که ارزشی ابدی و راستین دارد.
جهت رشد انسان، نه از پایین به بالا، که از درون به بیرون است و این در زندگی، شرط اساسی هر نوع آزادی است.آزادی، محیطی اجتماعی نیست که تصنعاً بتوان به وجودش آورد، بلکه وضعی است که در برابر خود و جهان به خود میگیریم و باید هر آن، در بهدست آوردنش بکوشیم....
میتوان تصور کرد کسی مانند کافکا، با سالها کار در یک شرکت بیمه، چقدر از فضایی که یک نویسنده انتظار دارد فاصله داشته است و از این نظر، میتوان لحظات خوبی را که با گوستا یانوش داشته، تصور کرد. یانوش، کتابخوان و کتابخواری بوده که تمام توان و انرژی خود را صرف خواندن میکرده و احتمالاً در مقایسه با همکاران ادارهی بیمه، همصحبت مناسبی بوده است.
یانوش پسر یکی از همکاران کافکا در انستیتوی بیمه کارگران بود. کافکا مرد جوان را با مهربانی بسیار پذیرفت. او اغلب کافکا را ملاقات می کرد و در مورد موضوعات مختلف ادبی با او صحبت می کرد.یک ربع قرن بعد ، یانوش کتابی یادگاری را بر اساس یادداشت هایی که درباره این گفتگوها بود ، منتشر کرد.احتمالا جای هیچ تردیدی نیست که مکالمات منتشر شده مبتنی بر گفتگوهایی است که در واقع انجام شده است. با این وجود ، کتاب «گفتگو با کافکا» نوشته یانوش به عنوان یک منبع بیوگرافی ارزشمند قلمداد می شود که خواننده را با کافکای نویسنده از دریچه ای تازه آشنا می کند.
گوستاو یانوش در پراگ بزرگ شد. وی در آنجا و همچنین در البوگن (امروز: لوکت) و وین تحصیل کرد. در وطن خود به عنوان آهنگساز موسیقی و به عنوان نویسنده کتابهایی درباره موضوعات موسیقی و زندگی نامه موسیقی دانان شناخته شد. در سالهای جنگ جهانی دوم او درگیر مسائل سیاسی بود. وی در سال 1946 به زندان افتاد.
امروزه نام یانوش در درجه اول با عنوان کتاب "گفتگو با کافکا" گره خورده است. تحت این عنوان او در سال 1951 در S. Fischer Verlag (به آلمانی) ضبط های مکالمه ای را منتشر کرد که ادعا می کند در هفده سالگی با فرانتس کافکا در سال 1920 داشته است.این کتاب سهم قابل توجهی در شناساندن چهره واقعی کافکا با مخاطبانش داشته است. توصیفات و نقل قول های یانوش از کافکا را نمی توان بخشی از کارهای کافکا دانست. در عوض ، آنها گواه محبت یک مداح جوان هستند و دیدگاه شخصی او را نسبت به شاعر منعکس می کنند.