- موجودی: موجود
- مدل: 200020 - 22/2
- وزن: 0.80kg
گفتگو با تاریخ
نویسنده: نورالدین کیانوری
ناشر : نشر نگره
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 620
اندازه کتاب: رقعی گالینگور - سال انتشار: 1376 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ~ نو
مروری بر کتاب
مصاحبه با کیانوری دبیر اول حزب توده
نورالدین کیانوری (۱۲۹۴-۱۳۷۸) مهندس عمران و فعال سیاسی ایرانی بود. کیانوری که از اعضای تأثیرگذار کمیته مرکزی حزب توده ایران بود،در پلنوم شانزدهم کمیته مرکزی حزب توده ایران در اسفند ۱۳۵۷ به عنوان دبیر اول حزب انتخاب شد و تا ۱۶ بهمن سال ۱۳۶۱ که زندانی شد و زیر شکنجه رفت دبیراولی این حزب را در دوران پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران بر عهده داشت.
وی در ۲۸ اردیبهشت ۱۳۵۸ به ایران بازگشت و به عنوان دبیر اول کمیته مرکزی حزب، نقش مهمی در سیاستهای حزب ایفا میکرد. سیاستهای مبتنی بر حمایت و پشتیبانی گاه یکجانبه از روحالله خمینی و «خط امام» به رهبری وی صورت گرفت.در سالهای اولیه دهه ۶۰ خورشیدی، حزب به رهبری کیانوری از برخورد حکومت اسلامی با وابستگان گروههای سیاسیای که به مقابله مسلحانه با نظام اسلامی برخاسته بودند، حمایت میکرد....
کیانوری در این کتاب گوشه هایی از خاطرات سالیان فعالیت خود را با آزادی باز گفته و از دیدگاه خود نقش برخی از شخصیتهای سیاسی تاریخ معاصر ایران را بررسی و برخی از دیدگاههای رایج در تاریخ نویسی ایران را نقد و تحلیل کرده است.
کیانوری از دوران جوانی که با گروه 53 نفر به زندان افتاد تا زمانی که عنوان دبیر اول حزب توده ایران را داشت از فعالان و رهبران برجسته حزب توده بوده است. کیانوری در سال 1322 به عضویت کمیته مرکزی انتخاب شد. در سال 1333 به شوروی گریخت و در سال 1357 به عنوان دبیر اول حزب توده ایران برگزیده شد و در زندگی سیاسی خود افت و خیزهای بسیاری را از سرگذرانده است.
اما چنان که از نظریات او پیدا است، فروپاشی شوروی و شکست حزب توده و نیز تحولات فکری و فرهنگی جهان در چند دهه اخیر تاثیر چندانی بر دیدگاه های او نگذاشته است و کیانوری هنوز هم با همان نگرش از همان منظری به تاریخ می نگرد که می توان از آن به عنوان نگرش سنتی - روسی چپ ایران و حزب توده در چند دهه گذشته یاد کرد.
به هر حال از آن روی که کیانوری در تاریخ چپ ایران یکی از برجسته ترین و پرسابقه ترین رهبران فعال است، در خاطرات و نظریات او بسیاری از حوادث و واقعیات ها بازگفته می شود و برخواننده است تا با دیده انتقادی، طلا را از مس بازشناسد.