- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 163938 - 65/4
- وزن: 0.40kg
گفتارهایی درباره ی فلسفه ی هگل
نویسنده: جان ن. فیندلی , جان و. بربیچ
مترجم: حسن مرتضوی
ناشر: چشمه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 360
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1387 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
مطلق هگل همان وجودى است که در زبان ادیان ابراهیمى خدا نامیده مى شود. اما پرسشی که مطرح است این است که هگل ارتباط خدا و انسان را در یهودیت، ارتباط عبد و مولا، و در مسیحیت ارتباط عاشق و معشوق مى داند.این دو دیدگاه متفاوت، از نظر وى، چه لوازم متفاوتى دارند؟
این کتاب به برخی تحلیلها در باب این اندیشه و سایر آرای «هگل» میپردازد و اطلاعاتی مفید و تازه را در اختیار خواننده مینهد.فیندلی از بزرگترین هگل شناسان معاصر است. در اعتبار او همین بس که پدیدارشناسی روح با ترجمه میلر به موخرهای تحلیلی از فیندلی آراسته شده است. کتابی که مرتضوی ترجمه کرده است دو بخش را در بر دارد. بخش اول آن که نوشته فیندلی است به شکل جامعه به شرح پدیدارشناسی روح اختصاص دارد.
ترتیب بحث فیندلی تقریباً با ترتیب پدیدارشناسی منطبق است و این تناظر شکلی سیتماتیک به شرح او میدهد. بخش دوم کتاب که نوشته بریج است به منطق هگل میپردازد. بریج فرازهای اصلی منطق هگل یعنی هستی، ذات و مفهوم (صورت معقول) را به بحث گذاشته است.
کتاب حاضر گزیدهای است از دو کتاب Hegel: A re-examination اثر جان ن. فیندلی و The Logic of Hegels Logic: An Introduction اثر جان و. بربیج. از کتاب اول بخش مربوط به علم منطق هگل ترجمه شده است. جان ن. فیندلی (1983-1903)، استاد فلسفهی دانشکدهی کینگز دانشگاه لندن، دانشگاه ییل، دانشگاه تگزاس، و دانشگاه بوستون، از برجستهترین مفسران فلسفهی هگل شمرده میشود. همین اثر او که در مجلد حاضر ترجمه شده در ایجاد علاقه به آثار هگل در دنیای انگلیسیزبان نقش تعیینکنندهای داشت. جان و. بربیج، استاد بازنشستهی فلسفه در دانشگاه ترنت است. وی در سال 2008 به ریاست افتخاری انجمن هگل بریتانیای کبیر انتخاب شده است.