- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 151201 - 81/2
- وزن: 1.00kg
گفتارها
نویسنده: نیکولو ماکیاولی
مترجم: محمدحسن لطفی
ناشر: خوارزمی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 429
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1377 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
نیکولو دی برناردو د ماکیاولی فیلسوف سیاسی، شاعر، مورخ و نمایشنامه نویس مشهور ایتالیایی است. ماکیاولی زندگی خودش را صرف سیاست و وطن پرستی کرده است. با این حال برخی او را به اتهام حمایت از حکومت اقتدارگرا و ستمگر همواره مورد حمله قرار داده اند وعلت آن نیز نوشتن کتابی به نام شهریاراست که وی برای خانواده مدیچی حاکمان فلورانس نوشته است.
تعداد کمی از چهره های تاریخ روشنفکری به اندازه نیکولو ماکیاولی مشهور و در عین حال مبهم بوده اند. اما در حالی که رساله او با نام شهریار نام او را مترادف با ظلم و استبداد و بی رحمی میکند ، کتاب گفتار ها ی او چشم انداز کاملا متفاوتی از جهان سیاست او را نشان می دهد.
ماکیاولی در این تفسیر دقیق با استدلال در مورد تاریخ لیوی جمهوری روم ، سیستم حکومتی را پیشنهاد کرد که با القای فضیلت شهروندی فعال ، از آزادی و امنیت شهروندی حمایت می کند و این امر شهروندان را ترغیب می کند تا نیازهای دولت را بالاتر از خودخواهی های شخصی خود قرار دهند. منافع. گفتار ها کتابی است که از نظر دامنه بلندپروازانه و جاه طلبانه است ، اما همچنین با دیدی روشن و عمل گرایانه ، نظریه ای مدرن از سیاست جمهوری را ایجاد می کنند.
عدهاي معتقدند «شهریار» از ميان آثار متعدد ماکیاولی، اصلیترين آنها محسوب نميشود، بلكه «گفتارهایی در باب ده کتاب اول تاریخ تیتوس لوی» يا همان «گفتارها» را بايد كتاب اصلياش به شمار آورد. او در اين كتاب به شرح انديشهها و عقايدش در باره تمامي موضوعات سياست نظير سياست داخلي و خارجي و نظام حكومت، زمينههاي قدرت حاكمه، قانون اساسي و جنگ پرداخته است.
ماكياولي در اين كتاب با ذكر مثالهاي تاريخي و واقعيات روزمره، به نقش قدرت در سياست پرداخته، استقلال قوانين سياست از قواعد اخلاقي را از امور ضروري معرفي ميكند. او در آغاز هر فصل از اين كتاب كه سند پايهگذاري علم سياست بر اساس روش استقراست، يكي از وقايع تاريخ روم را از كتاب «تيتوس ليويوس» روايت كرده، نظريات سياسياش را مانند ملاحظاتي بر آن واقعه باز مينمايد.
اين انديشمند نامدار ايتاليايي که دنيا را واجد اصالت ميدانست و قدرت را مهمترين اصل در دنيا برميشمرد، هدفش از نوشتن كتاب «گفتارها» را پي بردن به عوامل و مولفههايي ميداند که در آن دوران منجر به شكلگيري و تحكيم موقعيت مسلط، چيره و برتر امپراتوري روم باستان شدند.
كتاب نخست اين فيلسوف سياسي ايتاليايي قرن شانزده «شهريار» نام دارد كه چهره زمامدار مطلوب و مورد نظر ماكياولي را به تصوير كشيده، رهنمودهاي سرکوب مردم برای حفظ قدرت و تظاهر به اخلاق و آزادی و مردمداری را بيان ميكند. کتاب «گفتارها»ي او درباره آزادی و فضايل آن است. ماکیاولي در اين کتاب از جمهوری روم و آزادیهای آن و از حق مردم برای تصمیمگیری در امور سیاسی و مدنی دفاع كرده است. به همين دليل عدهاي معتقدند كتاب «گفتارها» نشانگر تحول ماكياولي و در تناقض با كتاب نخست اوست. نكته قابل توجه ديگر اين كه ماكياولي نوشتن «گفتارها» را پيش از «شهريار» آغاز كرد، اما به اين دليل كه نوشتن كتاب زمان زيادي نياز داشت، به طور موقت آن را كنار گذاشت و مشغول نوشتن «شهريار» شد.