دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

گفتار شیعه در اصول و فروع ؛ گالینگور

گفتار شیعه در اصول و فروع
درحال حاضر موجود نمی باشد

گفتار شیعه در اصول و فروع

نویسنده: آیت الله شمس الدین نجفی
ناشر: اسلامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 520
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1340 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : در حد نو

 

مروری بر کتاب

یا منطق سعادتبخش در کلیه شئون انسانها

ابتدا لازم است به یک نکته توجه کنیم و آن اینکه: حس خدا جوئی بسان سایر احساسات درونی انسان، بدون تعلیم و تعلّم در درون انسان پیدا می‌شود، همان‌طور که افراد انسان در مواقع مخصوص از عمر به یک سلسله از امور مانند: منصب، مقام، ثروت، پول، زیبائی، و... متوجه می‌گردند و توجه به این امور، به طور ناخود آگاه، بدون تعلیم کسی در باطن آنها پدید می‌آید، همچنین حس خداجویی و دین گرایی در انسان در طول زندگی مخصوصاً در آستانه بلوغ، نمایانتر و آشکار‌تر می‌شود. پیدایش ناگهانی میل به مذهب بدون تعلیم، نشانه فطری بودن آن است و می‌رساند که این حس، مانند احساسات دیگر انسان در شرایط خاص، از قوه به فعلیت می‌رسد و به صورت یک امر ناگهانی، بیدار می‌شود.

بر اساس همین انگیزه فطری است که ما می‌بینیم حس خداجویی و دین‌‌گرایی در تمام نقاط جهان و در همه دوران وجود داشته است، البته اینکه می‌گوییم حسّ دین‌گرایی و خداجویی از امور درونی و باطنی است، به این معنا نیست که هیچ عاملی از قبیل تبلیغات، محیط و... در شدّت و ضعف آن موثر نباشد بلکه برای بروز این حس، مانند سایر احساسات زمینه‌های مساعدی لازم است که برای تجّلی فطرت در آن شرایط، مانعی نباشد.

«شیعه» که در اصل لغت به معنای «پیرو» است و به کسانی گفته می‏شود که جانشینی پیغمبر اکرم صلی‏الله‏ علیه ‏و ‏آله ‏و سلم را حق اختصاصی خانواده رسالت می‏دانند و در معارف اسلام، پیرو مکتب اهل بیت هستند. علامه طباطبایی(ره) در این باره می‏فرماید: «آغاز پیدایش شیعه را، که برای اولین بار به شیعه علی علیه‏السلام معروف شدند، همان زمان پیغمبراکرم صلی‏الله ‏علیه ‏و ‏آله ‏و سلم باید دانست» واژه شیعه، در این معنا، نخستین‏بار در زمان رسول خدا صلی‏الله ‏علیه ‏و ‏آله ‏و سلم به کار برده شد و سلمان، ابوذر، مقداد، و عمار با این اسم مشهور شدند. گذشته از همه اینها نام «شیعه علی» و «شیعه اهل‏بیت» در سخنان پیغمبر اکرم صلی‏الله ‏علیه ‏و ‏آله ‏و سلم (روایات مرتبط به فضایل امیرمؤمنان علیه‏السلام) بسیار دیده می‏شد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات