- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 158464 - 57/2
- وزن: 0.30kg
گفت و گوهایی با گئورگ لوکاچ
مترجم: امید مهرگان
ناشر: ثالث
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 226
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1393 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
انتقادات تند گئورگ لوکاچ از رئالیسم سوسیالیستی و آنچه او دستکاری استالینیستی میخواند را در کتاب امروز خواهید خواند. گئورگ لوکاچ (زاده 1885- درگذشته 1971) فیلسوف ، نویسنده ، منتقد ادبی ، و تئوریسین مارکسیسم در این گفتوگو خطاهای فاحش استالین را زیر سوال میبرد و با نقد دستکاری فریب آلود استالین تاکید دارد ریشه چیزها، برای انسان،خود انسان است و این وجه اندیشه اکنون باید به پیشزمینه تبدیل شود.به نظر میرسد لوکاچ اولین حملات را به مارکسیسم مبتذل دیکتاتورماب استالینی میکند و گامهایی برای درک شرایط زندگی بشری با نگاه به نظریه و نه در توجیه نظریه برمیدارد.
او هرچند تاکید میکند که کار اتم جامعه است اما از فراغت امروز کارگران و البته از خودبیگانگی بسیاری از آدمها در طبقات مختلف اجتماعی خبر دارد. حرفهای او درباره مد و آگهیها از منظر جامعه شناسی بیشک رهاوردهایی خوبی برای پژوهشگران علوم اجتماعی خواهد داشت.
کتاب حاضر به ایده های نظری و تاملات فلسفی درباره ی موضوعاتی مشخص اختصاص دارد: از جمله هستی شناسی، جامعه وفرد، سیاست، ایدئولوژی های جدید، نقد پوزیتیویسم، استراتژی مبارزه در اروپای پس از جنگ، روشنفکران آلمان و اروپایی و غیره.
این مجموعه گفتگوها در اواخر عمر لوکاچ صورت گرفته اند یعنی در دوره ای که لوکاچ کمابیش همه مراحل فکری خود را از سر گذرانده است نوکانتی گرایی عصر جوانی خویش، دل مشغولی، با تئاتر مدرن و زیباشناسی، جهش به مرحله مارکسیستی در 1918، دوره فشرده فعالیت سیاسی رادیکال در دهه 1920، سپس گوشه گیری از سیاست و پرداختن به نظریه و تاریخ ادبیات ، به ویژه رئالیسم اروپایی و روسی، پس از آن مشارکت در انقلاب نافرجام مجارستان در سال 1956، درگیری در مباحث روشنفکری روز، جدل با روشنفکران آلمانی، نگارش کتاب نه چندان خوشنام تخریب عقل، تا پیگیری پروژه تقریبا ناتمام هستی شناسی اجتماعی و غیره. بنابراین، ما در این کتاب با لوکاچی مواجهیم که به تعبیری خاص کاملا پخته و خودآگاه است.