- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 138406 - 113/2
- وزن: 0.30kg
گفت و گوها
نویسنده: جولیان آسانژ
مترجم: رویا منجم
ناشر: علم
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 270
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1390 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
سرگذشتنامه جولیان آسانژ ؛ هکر و مدیر سازمان ویکی لیکس
جولین آسانژ در سال ۱۹۷۱ در شهر تاونزویل (Townsville) در استرالیا بهدنیا آمد و به لطف بهره هوشی بسیار زیادی که داشت توانست در سال ۲۰۰۶ به پایگاههای اینترنتی سازمانهای بزرگ نفوذ کند و پس از مدتی نیز وبسایت ویکی لیکس (WikiLeaks)، را بهراه انداخت تا اطلاعات محرمانهای را که هیچ منبعی حاضر به انتشار آنها نیست در این وبسایت منتشر کند.
فعالیتهای جولین آسانژ باعث شد تا مجله تایمز در سال ۲۰۱۰ او را بهعنوان چهره سال انتخاب کند و از کشور اکوآدور پناهندگی سیاسی بگیرد. او در سال ۲۰۱۲ خودش را در سفارتخانه اکوآدور واقع در لندن مخفی کرد و در سال ۲۰۱۶ انتشار صدها ایمیل از هیلاری کلینتون در جریان رقابت رئیسجمهوری آمریکا در وبسایت ویکی لیکس، یک بار دیگر نام جولین آسانژ را بر سر زبانها انداخت. آسانژ تا آوریل سال ۲۰۱۹ در سفارتخانه اکوآدور در لندن اقامت داشت تا اینکه در نهایت، پناهندگی سیاسی او از اوکوآدور نیز لغو شد و شاهد بازداشت او توسط پلیس لندن بودیم.
جولین آسانژ در سال ۱۹۹۷ سیستم یک سیستم رمزنگاری را توسعه میدهد که بازتاب آن را در سیستمعامل لینوکس شاهد هستیم. در نهایت نیز روحیه حقیقتجوی آسانژ او را به سمت راه اندازی وبسایت ویکیلیکس هدایت میکند. هدف اصلی فعالیت این وبسایت جمعآوری و افشای اطلاعات محرمانهای است که سازمانهای بزرگ بینالمللی از دید عموم مخفی نگه داشته بودند. تاریخچه ثبت دامنه وبسایت ویکیلیکس به سال ۱۹۹۹ باز میگردد، اما راهاندازی رسمی آن در سال ۲۰۰۷ انجام شد. در آن زمان سرورهای این سایت در سوئد قرار داشت چرا که این کشور قوانین محکمی برای حفاظت از ناشناس بودن افراد دارد.
در سال ۲۰۰۸ ویکیلیکس با افشای دستورالعملهای نیروی ارتش آمریکا مربوط به نگهداری زندانیان در زندان گوانتانامو، سر و صدای زیادی به راه میاندازد. مدتی بعد نیز ایمیلهای سارا پالین (Sarah Palin)، معاون رئیس جمهور وقت آمریکا در ویکیلیکس برملا میشود.
در سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰، جولین آسانژ برای گسترش دامنه کاری ویکیلیکس به کشورهای مختلفی در آسیا، اروپا، آمریکای شمالی و آفریقا سفر میکند. این تلاشها باعث میشود تا در سال ۲۰۱۵، ویکیلیکس نزدیک به ۱۰ میلیون اسناد محرمانه را برملا کرده باشد. جولین آسانژ اسنادی که در ویکیلیکس منتشر شده را کتابخانهای عظیم از مدارکی میداند که برای ظلم به بشریت استفاده شدهاند.
اسنادی که در سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ در ویکیلیکس منتشر شد، بازتاب وسیعی در اذهان عمومی داشت و در میان تمامی این اسناد، مدارک افشاگری یک سرباز آمریکایی با نام «چلسی منینگ»، (Chelsea Manning)، نقش مهمی در شناختهشدن ویکیلیکس بهعنوان مهمترین پایگاه افشاگری دنیا ایفا کرد.