- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 163265 - 73/4
- وزن: 0.50kg
گفت و گو در باب صدق
نویسنده: میک گوردن , کریس ویلکینسن
مترجم: میثم محمدامینی
ناشر: فرهنگ نشر نو
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 404
اندازه کتاب: رقعی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1392 - دوره چاپ: 1
کیفیت : نو ؛ نوشته تقدیمی دارد
مروری بر کتاب
جستاری در معنای حقیقت و راستی و درستی
کتاب «گفتوگو در باب صدق» مجموعهای است از پانزده گفتوگو درباره صدق. گردآورندگان مجموعه پانزده گفتوگو یا مصاحبه با متخصصان حوزههای مختلف از فیلسوف و مورخ گرفته تا وکیل و روزنامهنگار ، درباره مفهوم «صدق» ترتیب دادهاند و کتاب پیش رو گزارشی از این گفتوگوهاست. مطالب هر یک از پانزده فصل کتاب مستقل از یکدیگرند و ترتیب قرارگیری فصلها صرفاً بر اساس ترتیب الفبایی نام مصاحبهشوندگان بوده است.
آیا ما امروز در جامعه با بحران صدق روبهرو هستیم؟ وقتی به برخی مجادلات و رسواییها که در سالیان اخیر به حوزه عمومی راه یافته نگاه میکنیم، چنین تصوری اصلاً دور از ذهن نیست. به نظر میرسد سقوط نظام مالی جهانی، دستکم تا اندازهای، معلول آمیزهای از باورهای کاذب درباره شیوه کار بازارها، و همینطور دروغها و فریبکاریهای عمدیِ برخی از دستاندرکارانِ نهادهای مالی بوده است.
جنگ عراق بر پایه اطلاعات جاسوسی درباره سلاحهای کشتار جمعی توجیه شد که با خوشبینانهترین نگاه میتوان گفت کاملاً نادرست بودند و در بدبینانهترین حالت باید گفت این اطلاعات یکسره ساختگی و جعلی بودند. در سطح داخلی بریتانیا، برخی از معتبرترین رسانهها، پس از آنکه افشا شد در برنامههای خبری و همچنین در برنامههای سرگرمی خود ادعاهایی کاملاً گمراهکننده و با پیامدهایی جدی مطرح کردهاند، با چالشی اساسی روبهرو شدند.
به نظر میرسد که تردید درباره مفهوم صدق به حوزه روشنفکری نیز نفوذ کرده است. در یک سرِ طیف کسانی را داریم که ظهور پستمدرنیسم را هجومی خطرناک و تجاوزگرانه به مفاهیم اساسی صدق و حقیقت میدانند. در سوی دیگر، این باور هست که گسترش و رواج چیزهایی مثل بنیادگرایی مذهبی و طب جایگزین در «عصر جدید»، تهدید علیه کل برنامه روشنگری است که " با تأکید بر علم و عقل " هسته مرکزی فرهنگ غربی را تشکیل میدهد.