- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 172676 - 59/6
- وزن: 0.30kg
گشتالت درمانی
نویسنده: فیل جویس , شارلوت سیلز
مترجم : حسین احمد برآبادی ,خالد اصلانی ,احمد حیدرنیا
ناشر: دانژه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 328
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1388 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
گشتالت درمانی، رویکردی است که بر اصول روانشناسی ادراک و پدیدارشناسی استوار است. در واقع گشتالت درمانی روی دنیای فرد و بر افکار و احساسات او تمرکز می کند و به گذشته توجهی ندارد. به همین دلیل در این رویکرد درمانی به مسائلی مثل این که فرد چطور به آن حالت درآمده است یا علت انجام کارهای او چه بوده است و یا فردا می خواهد چه کار کند و چه پیش میآید، توجهی نمی کند.
گشتالت درمانی یک از رویکردهای روانشناسی است که انسان را به صورت یک کل واحد و یک ماهیت نگاه می کند و با کل فرد سر و کار دارد و معتقد است که کل، چیزی بیشتر از مجموعه رفتارهای فرد است. گشالت مفاهیم اساسی مخصوص خود را دارد و ویلیام جیمز به صورت ابتدایی آن را ارائه کرد.روانشناسی گشتالت در دهه دوم قرن بیستم در پی یک اعتراض به تجربه گرایی ویلهلم وونت در آلمان شروع شد. گشتالت به معنی کلیتی پویاست که از دو یا چند بخش تشکیل شده است. ویلیام جیمز برای اعتراض به تجربه گرایی وونت، گشتالت درمانی را آغاز کرد.
گشتالت درمانی با کل فرد سر و کار دارد و معتقد است که کل، چیزی بیشتر از مجموعه رفتارهای فرد است. در واقع گشتالت درمانی یک نوع پدیدارشناختی است که منبع دادهها را تجربه انسان میداند وتاکید زیادی بر تجربه درمانگر و مراجع از واقعیت می کند. همچنین گشتالت یک رویکرد وجودی است که به مسئولیتپذیری افراد در مقابل خودشان و نقش آن ها در تجربههای اکنون تاکید دارد.
در گشتالت درمانی، تعارضات گذشته و آینده در قالب زمان حال مورد بررسی قرار میگیرند.در فرآیند مشاورهای گشتالت درمانی انتظار می رود که :
1-آگاهی مراجع نسبت به خودش بالا برود و این آگاهی از طریق ارتباط با محیط، احساس نیروهای متضاد، توجه و تمرکزکردن حواس روی یک موضوع، افزایش احساس بدنی و گوش دادن به توصیف های کلامی حاصل شود.
2- مراجع آرام آرام مسئولیت کارهای خود را به عهده بگیرد و اطرافیانش را مسئول تفکرات، احساسات و اعمال خود نداند.
3-مهارت ها و ارزش های مورد نیاز برای پاسخ به نیازهایش را بدون تجاوز به حقوق دیگران رشد دهد.
هدف اساسی گشتالت درمانی ایجاد رشد، آگاهی و مسئولیتپذیری در مراجع است. همچنین فرایند گشتالت آگاهی عبارت است از کسب دانش نسبت به محیط و به معنی اینکه شخص هر چه بیشتر با محیط واقعی خود در ارتباط و تعامل طبیعی قرار بگیرد.
بدون حصول آگاهی، مراجع توانایی تغییر شخصیتش را نخواهد داشت. در اصل گشتالت درمانی تلاش دارد که شخص آن چیزی که هست، بشود. زمانی که فرد به بلوغ فردی رسید می تواند تعارضات موجود در زندگیاش را بشناسد و نحوه برخورد با آن ها را یاد بگیرد و برای وحدت و یکپارچه کردن شخصیت خود در زندگی اش قدم بردارد. به طورکلی هدف نهایی گشتالت درمانی ایجاد تعادل مطلوب در ارگانیسم است.
هدف های اصلی گشتالت درمانی شامل ایجاد توانایی مراجع برای رسیدن به یکپارچه تر شدن، آگاهی بیشتر و آزاد شدن برای تجربه کردن و در نهایت به فعل درآوردن توانایی های ذاتی مراجع است و اساس همه اهداف گشتالت درمانی رسیدن به آگاهی است.