- موجودی: موجود
- مدل: 204756 - 71/1
- وزن: 0.50kg
گزیده نوشته های کارل مارکس
نویسنده: کارل مارکس , ت. ب. باتومور , ماکزیمیلیم روبل
مترجم: پرویز بابایی
ناشر: نگاه
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 400
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1397 _ 1392 - دوره چاپ: 4 _ 2
مروری بر کتاب
در جامعه شناسی و فلسفه اجتماعی
مارکس در زمینه روزنامه نگاری رادیکال خود ، گزارش بحث برانگیز خود را از شخصیت و نقش دولت مدرن و به طور کلی از رابطه بین زندگی سیاسی و اقتصادی ارائه داد. مارکس فرایند تاریخی را پیش رفتن از طریق طیف وسیعی از شیوه های تولید می داند که مشخصه آن مبارزه طبقاتی (کم و بیش صریح) و سوق دادن بشر به سمت کمونیسم است.
با این حال ، مارکس تمایل چندانی به گفتن درباره تنظیمات دقیق آلترناتیو کمونیستی که قصد داشت به وجود بیاورد ندارد ، با این استدلال که این امر از طریق فرایندهای تاریخی بوجود خواهد آمد و تحقق یک برنامه یا نقشه از پیش تعیین شده نبود.
جامعه شناسی مدرن در تعریف حوزه مطالعه، تحلیل ساختار اقتصادی و روابط آن با اجزای دیگر ساختار اجتماعی، نظریه های طبقات اجتماعی و در نظریه ی ایدئولوژی، بسیار مدیون کارل ماکس است. مارکس کوشید فلسفه ی نظری را به نظریه اجتماعی انتقادی قابل کاربرد برای گسترده ترین و آزرده ترین بخش جامعه تبدیل کند. شیوه ی پژوهش او به اندازه نتایج اش هنوز شایان توجه است. اما اشتباه خواهد بود که به پیروی از برخی به اصطلاح مریدان او، اظهار نظرهای او را چونان حقیقتی مقدس و تغییر ناپذیر تلقی کنیم.
در نوشته های مارکس نیز همچون آثار کانت و هگل بسیاری اندیشه های زنده که هنوز کاملاً معتبرند در کنار اندیشه های دیگر یافت می شوند که مشروط به اوضاع و احوال تاریخی زمان او بوده و اکنون منسوخ گردیده است.