- موجودی: موجود
- مدل: 203743 - 80/2
- وزن: 0.60kg
گزیده شاهنامه فردوسی
نویسنده: حکیم ابوالقاسم فردوسی
به کوشش : محمدعلی فروغی
ناشر: اشکان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 460
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
بر اساس متن (منتخب شاهنامه) زنده یاد محمد علی فروغی
شاهنامه ی فردوسی کتابی است که خواندنش بر هر فارسی زبان واجب است و بودنش بر سفره ی هر یک از ما ضروریست. اما با توجه به اینکه این کتاب نزدیک به شصت هزار بیت است شاید مطالعه ی آن برای هرکسی ممکن و آسان نباشد. همین شده که استاد محمد علی فروغی و حبیب یغمایی این اثر جاودانه را به نحوی تلخیص کرده اند که بدون لطمه ای بر این شاهکار ادب فارسی، امکان مطالعه ی آن برای هر فردی ممکن باشد.
اگر قصد آشنایی فرزندانمان با تاریخ و ادب و اساطیر پارسی زبان را داریم، این کتاب گزینه ی مناسبی است که می تواند برای دانش آموزان نیز پرفایده باشد. در این کتاب با توجه به نیاز به آشنایی با شاهنامه و تاریخ ایران، اشعار حذف شده و محتوا در قالب نثر مختصر و کوتاهی ارائه شده است که به شفافیت ذهن خواننده نیز کمک شایانی می کند. این طور نویسندگان توانسته اند هم ادای مطلب کرده و هم به اثر لطمه ای وارد نیاورده اند.
همچنین به لطف نگارندگان برای تسهیل و فهم برخی الفاظ و عبارات توضیحاتی در ذیل صفحات آورده شده است. بنابراین نگارندگان، هر کار که ممکن بوده برای درک مطلب و فهم آن انجام داده اند و این ما هستیم که به پاس قدردانی از زحمات این دو بزرگوار کتاب را تورق کرده و از نثر زیبای نگارندگان و نظم باشکوه فردوسی بزرگوار بهره خواهیم برد.
این گزیده از داستانهای شاهنامه فردوسی با پادشاهی "هوشنگ "آغاز میگردد ; آن گاه وقایع دیگر دوره اسطورهای و حماسی، از جمله پادشاهی جمشید، پادشاهی فریدون، هفت خوان رستم، داستان رستم و سهراب، داستان سیاوش، جنگ رستم و اسفندیار و کشته شدن رستم به دست شغاد و اجمال ـ به نثر و همراه با درج ابیاتی از شاهنامه ـ بازگو میشود .
زنده یاد محمدعلی فروغی از نخستین شاهنامه پژوهان معاصر است که با آرای دقیق و اقدامات فرهنگی و اجرایی خود خدمات ارزندهای به قلمرو فردوسی پژوهی انجام داده است. اقدام او در مورد ساختن آرامگاه فردوسی و برگزاری هزاره فردوسی اهمیت تاریخی پیدا کرده است. مقالات و سخنرانی های او راه گشای پژوهندگان معاصر بوده است.
وی در مقالههایش به مسائل مهمی، نظیر اهمیت شاهنامه، مقام فردوسی، عدم انتساب یوسف و زلیخا به فردوسی، تعریف وحدت ملی، تلاش برای یافتن سال تولد فردوسی، سال شروع نظم شاهنامه و جز آن پرداخته است.او همچنین کلیدهای مهمی برای تصحیح شاهنامه به دست داده که هنوز هم جزو اصولیترین پایههای تصحیح علمی - انتقادی حماسه ملی ایران میتواند محسوب شود.
خلاصه شاهنامه فردوسی به انتخاب وی، از زمره کلیدیترین و اصلیترین انتخابهای شاهنامه و در گسترش آشنایی با شاهنامه و فردوسی بسیار مؤثر بوده است.