- موجودی: موجود
- مدل: 201464 - 110/1
- وزن: 0.60kg
گزارش به خاک یونان
نویسنده: نیکوس کازانتزاکیس
مترجم: صالح حسینی
ناشر: نیلوفر
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 561
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1361 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو _ نو
مروری بر کتاب
عریضه به ال گرکو
عریضه به آل گرکو به راستی زندگینامه نویسنده نیست. کازانتزاکیس این را در مقدمه اثر بیان میدارد و میافزاید:
... تنها ارزشی که در زندگی خود قایلام... مبارزهای است برای ارتقای تدریجی و دست یافتن به قلهای که من خود آن را نگاه کِرِتی نامیدهام.» این اثر بیشتر گزارش مسیری معنوی است که مرحله به مرحله توصیف شده است و نویسنده آن را برای ال گرکو شرح میدهد که کرتی دیگری است و کازانتزاکیس از او به نام نیا و پدر معنوی خود یاد میکند.
این اثر دوران کودکی نویسنده تا ملاقات او با آلکسیس زوربا را در ۱۹۱۷ دربر میگیرد. کودکی و نوجوانی، برای نویسنده، دوران آگاهی یافتن از ریشههای عمیق خود است، ریشههای منِ درون و ریشههای نژادی، کرتی بودن، پیش از هرچیز، خواستار ارزشهایی است که بهای زندگی را به دست میدهد: آزادی،افتخار،حرمت؛ و این خواستن، در صورت لزوم، به قیمت زندگی آدمی تمام میشود. پس از آن کازانتزاکیس، همچنان که به تحصیلات خود ادامه میدهد و اروپا را درمینوردد، با مردانی آشنا میشود که زنده یا از میان رفته، بر افکار و زندگی او تأثیر میگذارند ؛ نیچه، قدیس فرانچسکو د اسیزی ، بودا، سیکلیانوس ، لنین، شوایتسر ، زوربا ؛ و دیگر هرگز آگاهی از خون کرتی و نیاکان جنگجوی خود و تمایل شدید برای مبارزه را از دست نمیدهد.
کازانتزاکیس فقط این نیروی اجدادی را به سمت مبارزهای معنوی سوق میدهد که در تمام زندگی به دنبال آن بود، و اقامتش در پاریس، برلین، و مسکو تعیینکننده مراحلی از آن بود. هرجا که آتشی آماده جرقه زدن باشد، هرجا که شعلهای و اندیشهای سربرآورد، کازانتزاکیس نیز حضور دارد. کنجکاوی خستگیناپذیر او، عشقش به زندگی و طبیعت، که همیشه با نیاز وی به ریاضت و مبارزه همراه است، موجب شده است که عریضه به ال گرکو به منزله وصیتنامه معنوی کازانتزاکیس باشد.
او آن «نگاه کرتی» بیپندار و امید را برهمهچیز میاندازد، آن نگاهی که میداند چگونه چشم در چشم مرگ دوزد.این کتاب شرح سفرهای نویسنده به نقاط مختلف دنیا از جمله یونان، فرانسه، آلمان، روسیه، اتریش، قفقاز، اورشلیم و بیابان کوه سینا برای بیان سیر تحول فکری نویسنده است.
یک بخش از این کتاب به توصیف شخصیتی به نام زوربا (به یونانی: Ζορμπά) اختصاص دارد که نویسنده در کتاب دیگری به نام زوربای یونانی به وی می پردازد.
نویسنده در سرلوحه این کتاب می نویسد:
«تمام روح من فریادی است، و تمامی اثر من، تفسیر این فریاد»
فهرست
نیاکان
پدر
مادر
پسر
دبستان
مرگ پدربزرگم
.....