- موجودی: موجود
- مدل: 198316 - 7/6
- وزن: 0.40kg
گریز از آزادی
نویسنده: اریک فروم
مترجم: عزت الله فولادوند
ناشر: مروارید
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 306
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1393 _ 1381 - دوره چاپ: 16 _ 9
مروری بر کتاب
انسان وسوسه های غیر عقلانی تخریب و كینه و غبطه و انتقام را در خود فرو می برد...و فقط در حرف از تعلیمات رهبران روحانی عالیقدری چون بودا و سقرط و پیامبرانی چون مسیح ومحمد نام می برد... تا زمانی كه این شكاف بین رشد زیاده از حد فنون و افكار از یك طرف و حالت عقب افتادگی عواطف و احساسات از طرف دیگر وجود دارد، بشریت چگونه میتواند خود را از تخریب و فساد نجات دهد. شش سال بعد اریك فروم در كتاب دیگر خود موسوم به"انسان برای خویشتن"همین مسائل را به نحوی دیگر مطرح می كند و به مسائل و ارزشهای اخلاقی كه باید ناظر بر پیدایش آدمیانی آزاد و اجتماعاتی سالم باشد می پردازد.
...تجربه شخص من به عنوان یك پزشك روانكاو این اعتقاد راسخ را در من تقویت كرده است كه مسائل اخلاقی را در من تقویت كرده است كه مسائل اخلاقی را چه از لحاظ نظری و چه از لحاظ مداوا نمیتوان از مطالعه پدیده شخصیت جدا ساخت...آزارهای عصبی درمرحله آخر نشانه شكست اخلاقی است ...و موقعت یك درمان روانی بسته به درك و تشخیص و حل مسئله اخلاقی بیمار است...»
ده روز پیش از مرگ حکیم بزرگ آلمانی کانت، طبیب او به عیادتش رفت. فیلسوف کهنسال با وجود ضعف و چشمان تقریبا نابینا به خود جنبید و به احترام تازه وارد به پا خاست و وقتی با سرزنش پزشک مواجه شد، گفت: « حس انسانیت هنوز از من برنخاسته است.»
کتاب حاضر دادخواستی است که عناصر مخالف با رشد و پرورش انسان و انسانیت را در جهان ما به پای محاکمه می کشد و از آنجا که نخستین شرط تحقق مردمی و اعتلای آدمی آزادی است، کوشش اصلی آن برپرده برانداختن از دشمنان آزادی متمرکز می گردد.
اریك فرم دانشمند آلمانی الاصل در سال 1900در شهر فرانكفورت زاده شد و در زمانی كه فرهنگ حقیقی آلمانی از هر سو در معرض امواج گوناگون بوده به تحصیل در دانشگاههای قدیمی و معتبر هایدلبرگ و مونیخ پرداخت و پس از آنكه دكترای خود را در سن 21 سالگی از دانشگاه هایدلبرگ بدست آورده به كار روانكاوی در انستیتوی روانكاوی برلین مشغول شد و تا سن 32 سالگی در آن انستیتو و سپس در مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه فرانكفورت به تحصیل و تدریس ادامه داد.
هجوم نازی ها بر فرهنگ آلمان او را در سال 1932 بسوی آمریكا روانه ساخت. اریك فروم زندگی آمریكایی خود را با كار در موسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی نیویورك آغاز نمود. سالهای ترور نازی و سپس جنگ جهانی دوم اریك فروم را روز به روز بیشتر متوجه تراژدی ریشه دار بشر معاصر ساخت و اعتقاد اورا به انحطاط نظام ها و اجتماعاتی كه به سبب این تراژدی هستند همچنان محكمتر و بیشتر كرد.
اریك فروم در كار روانكاوی و پزشكی خود روز به روز بیشتر به این نتیجه رسیده است كه توانایی تمایلات انسانی در جهت سعادت و سلامت جزئی از ساز و برگ طبیعی انسان است. اریك فروم به عنوان یك روانكاو و جامعه شناس از زاده های اصیل فرهنگ اومانیستی دنیا است و با آنكه بسیاری از افكار او از آثار بزرگ تمدن شرق ریشه گرفته ، یكی از فرزندان خلف تمدن غرب به شمار می رود. جهان بینی اریك فروم را میتوان اساسا یك جهانبینی اومانیستی و بشر دوستانه نامید.