- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 173847 - 80/5
- وزن: 0.30kg
گروه های خونی عامل تعیین سلامت و تندرستی
نویسنده: طهمورث فروزین
ناشر: یکان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 143
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1385 - دوره چاپ : 4
کیفیت : نو ؛ لبه جلد رد تا خوردگی دارد
مروری بر کتاب
خون، رمز سلامتی و تندرستی؛ وسیلهٔ دفاعی و غذارسان سلولها؛ نمایشگر و نشاندهندهٔ وضع درونی افراد و وسیلهٔ محکم ارتباطی بین بسیاری از ملتها و اقوام دنیاست. همخونی، خود ایجاد وابستگی و ارتباط میکند. با مطالعهٔ گروه خونی خود، میتوانیم خود را بهتر بشناسیم. خون، مهمترین قسمت بدن ما را تشکیل میدهد.
انسانهای اولیه، دارای گروه خونی ”O“ بودهاند که بهتدریج با تغییر وضع غذای انسان از گوشتخواری به گیاهخواری، گروه خونی ”A“ بهوجود آمد و در نتیجهٔ مهاجرت انسانها از قارهٔ آفریقا به اروپا و آمریکا، گروه خونی ”B“ بهوجود امد و سرانجام گروه خونی ”AB“ به عرصهٔ وجود گذاشت که جوانترین و تازهترین گروه خونی است و فقط ۵درصد از مردم جهان، دارای این گروه خونی هستند. خون را براساس عامل دیگری به نام ”Rh“ نیز طبقهبندی میکنند که در برخی افراد، مثبت و در برخی دیگر، منفی است و هر گروه خونی، حامل پیام ژنتیکی و یا امتیاز ارثی است.
گروههای خونی روشی برای تقسیمبندی خونها بر پایه وجود یا نبود آنتیژنهای موروثی خاصی روی سطح گلبولهای قرمز خون است. بر اساس مهمترین این تقسیمبندی خون انسانها به چهار دسته AB ،B ،A و O و بر اساس تقسیمبندی دیگر به گروههای مثبت و منفی تقسیم میشود.
در سال ۱۹۰۱ میلادی کارل لندشتاینر، ایمونولوژیست آلمانی برای نخستین بار، وجود آنتی ژنهای گروه خونی بر روی گلبولهای قرمز و نیز آنتی بادیهایی علیه همان آنتی ژنها را در سرم انسان ثابت نمود. او دریافت که نوعی ترکیب شیمیایی در خون افراد مختلف متفاوت است. لندشتاینر، ابتدا گلبولهای قرمز را از سرم جدا کرد و سپس به مطالعه نتایج حاصل از مخلوط کردن سرم و گلبولهای قرمز افراد مختلف پرداخت. وی دریافت که سرم بعضی از افراد قادر به آگلوتینه کردن گلبولهای قرمز برخی دیگر از افراد میباشد، اما بر روی گلبولهای قرمز همه افراد مؤثر نیست.
افرادی که رژیم های غذایی مختلف و دشوار را تجربه کرده و تنها تغییرات اندکی در وزن خود داشتند و معمولاً هم برگشت پذیر بوده، برای آنان تعیین رژیم غذایی بر مبنای گروه خونی، باور نکردنی ست؛ چرا که از نظر آنان منشأ اضافه وزن، تنها چربی ست و گروه خونی در این میان نقشی ندارد. در واقع، آنان جدا از هر نوع تغذیه خوب و بدی که داشته باشند، چون اطلاع کافی از فیزیولوژی بدن انسان ندارند، درک این مسأله برای آنان سخت و دشوار خواهد بود.
همان طور که شکل ساختمان DNA و اثر انگشت افراد با یکدیگر متفاوت است، به همان گونه نیز روشهای تغذیه افراد با هم متفاوت است و این تفاوت ناشی از فاکتورهای مختلفی است که به روشنی مشخص میشود؛ از این رو، نمیتوانیم افراد را در جایگاه یکسانی قرار دهیم.
پزشکان آمریکایی براساس تحقیقات خود، موفق به پیدا کردن ارتباط تغذیه و گروه خونی شدند. با انجام این تحقیقات دیده شد که به طور مثال:
افراد دارای گروه خونی o، به دلیل این که اجداد شکارچی داشته اند، برای این که خود را نیرومند و سالم بدانند، نیاز به مصرف گوشت دارند.
افراد دارای گروه خونیA، به طور عمده گیاه خوارند.
افراد دارای گروه خونیB، علاقه زیادی به خوردن تخم مرغ و شیر دارند.
افراد دارای گروه خونیAB، قادر به استفاده از تمامی انواع مواد غذاییاند، جز افراد کمی از این گروه. ما حاصل می شود.
انسان های متفاوت به تغذیههای متفاوت نیازدارند. گروه خونی، کلمه رمزی است که برای کسب سلامتی و وزن ایدهآل به آن نیازمندیم.