دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

کیو. ای. دی. ؛ نظریه عجیب نور و ماده

کیو. ای. دی. ؛ نظریه ی عجیب نور و ماده

نویسنده: ریچارد فاینمن
مترجم: احمد شریعتی
ناشر: هوای تازه - هستان
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 171
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1379 - دوره چاپ: 1

کمیاب - کیفیت : نو


مروری بر کتاب

QED: نظریه عجیب و غریب نور و ماده در سال ۱۹۸۵ توسط فیزیکدان آمریکایی و برنده جایزه نوبل ریچارد فاینمن توسط انتشارات دانشگاه پرینستون منتشر شده است. مولف در این کتاب بر آن است نظریه الکترودینامیک کوانتمی را به زبان ساده شرح دهد. مباحث کتاب عبارت‌اند از : فوتون‌ها : ذره‌های نور ، الکترون‌ها و برهم کنش‌شان و ادامه‌های مبهم.

اولین نیرویی که برای آن نسخه کوانتومی ساخته شد نیروی الکترومغناطیس بود، فرضیه کوانتومی میدان الکترومغناطیسی که به آن الکترودینامیک کوانتومی یا به اختصار QED گفته می شود، در سال ۱۹۴۰ توسط ریچارد فاینمن و چند تن دیگر توسعه داده شد. در فیزیک کوانتوم ، ذرات به طور عمده بر دو گروه تقسیم می شوند: فرمیون ها و بوزون ها. تمامی ذرات ماده در رده فرمیون ها جای می گیرند ، البته تعریف علمی تری برای این گروه ذرات است ولی زیاد روی آن مانور نمی دهیم. بطور خلاصه فرمیون ها ذراتی هستند که از اصل طرد پائولی پیروی می کنند و اسپین نیم صحیح دارند، مانند الکترون، پروتون و …

این ذرات سیستم های پیام رسانی بین خود دارند که سبب می شود تغییر کنند. بوزون ها یا به عبارتی “ذرات پیام رسان” پیام بین فرمیون ها و گاهی بین خودشان را می برند. انگار هر ذره در گیتی یا بوزون است و یا فرمیون. برای مثال نامه ای که بین شما و دوستتان رد و بدل می شود در حکم بوزون است و شما نیز فرمیون هستید. بوزون ها برای هر چهار گروه نیروهای شناخته شده اسمی خاص دارند. به طور مثال به ذرات پیام رسان نیروی الکترومغناطیسی “فوتون” گفته می شود. الکترودینامیک کوانتومی به برهم کنش بین ذرات از طریق نیروی الکترومغناطیسی در ابعاد کوانتومی می پردازد.

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات