- موجودی: موجود
- مدل: 191637 - 33/3
- وزن: 1.00kg
کوروش هخامنشی بنیانگذار ایران پهناور
نویسنده: ناهید فرشاد مهر
ناشر: نشر محمد
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 408
اندازه کتاب: رقعی سلفون - سال انتشار: 1389 - دوره چاپ: 7
مروری بر کتاب
بنیانگذار ایران پهناور
کوروش، ملقب به کوروش بزرگ یا کوروش کبیر (به پارسی باستان: ) همچنین معروف به کوروش دوم، نخستین پادشاه و بنیادگذار شاهنشاهی هخامنشی بود. کوروش به مدت سی سال، از سال ۵۵۹ تا ۵۲۹ پیش از میلاد، بر ایران فرمانروایی کرد.
درباره کوروش تمام مورخان توافق دارند که شاهی بود با عزم، خردمند و مهربان که در موارد مشکل به عقل بیش از قوه متوسل میشد و برخلاف پادشاهان آشور و بابل، با مردم مغلوب رئوف و مهربان بود.جنگ و بوی خون او را برخلاف فاتحان دیگر مغرور نکرد و رفتار او با پادشاهان مغلوب لیدیه و بابل سیاست تسامح او را بخوبی نشان میدهد.
با پادشاهان مغلوب به اندازهای مهربانی میکرد که آنها دوست کوروش شده و در مواقع مشکل به او یاری مینمودند. با مذهب و معتقدات مردم کاری نداشت بلکه برای جذب قلوب ملل آداب مذهبی آنها را محترم میداشت. شهرها و ممالکی که در تحت تسلط او در میآمدند، هیچگاه معرض قتل و غارت واقع نمیشدند.
آنچه درباب وی برای مورخ جای تردید ندارد، قطعاً این است که لیاقت نظامی و سیاسی فوقالعاده در وجود او، با چنان انسانیت و مروتی در آمیخته بود که در تاریخ پادشاهان شرقی پدیدهای بهکلی تازه به شمار میآمد.کوروش از ذکر عناوین و القاب احتراز داشت، در کتیبههایی که از او مانده، این عبارت ساده خوانده میشود، من کوروش شاه هخامنشی هستم. حال آنکه شاهان دیگر خود را خدا میخواندند .
نویسنده در این کتاب در تلاش است از اسطوره پردازی بپرهیزد و با دیدی علمی گوشهای از زندگی سیاسی کوروش بزرگ را بیان کند. وی در مقدمه می نویسد: «خصائل و ویژگیهای ممتاز اخلاق کوروش – نه به عنوان یک فاتح، سیاستمدار و پادشاه و...- بلکه به عنوان یک انسان وارسته، خودنیاز به تدوین کتابی دیگر دارد که از توان ما خارج است.»
فرشاد مهر در فصل اول خلاصهای از کوروش نامه ( نوشتۀ گزنفون) را میآورد و در فصل دوم کتاب بخشهایی از تواریخ هرودوت را که مربوط به زندگی این پادشاه بزرگ است را بیان می کند، نبردهای او با آژی دهاک، کرزوس و نبونید موضوع سه بخش دیگر این کتاب است.
در دوفصل بعد نویسنده کوروش بزرگ را از دیدگاه ادیان یهود و اسلام معرفی میکند و در فصل هشتم شهر تاریخی پاسارگاد را مورد توجه قرار می دهد و با دقت و توجه فراوان به معرفی این یادگاربازمانده از " پدر" می پردازد. در فصل نهم این کتاب ویژگی های ممتاز شخصیت بنیانگذار شاهنشاهی هخامنشی را بیان می کند. در پایان به معرفی هخامنشیان اختصاص یافته است که به صورت خلاصه خواننده را با بازماندگان او آشنا می کند.
فهرست
فصل اول: کورشنامه گزنفون
فصل دوم: تاریخ هرودوت
فصل سوم: کورش و آستیاگ
فصل چهارم: نبرد سارد
فصل پنجم: فتح بابل
فصل ششم: کورش و یهود
فصل هفتم: ذوالقرنین
فصل هشتم: پاسارگاد
فصل نهم: ویژگی های ممتاز
فصل دهم: هخامنشیان