- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 202476 - 115/3
- وزن: 1.00kg
کورش بزرگ
نویسنده: علیرضا شاپورشهبازی
ناشر: دانشکاه پهلوی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 500
اندازه کتاب: وزیری - سال انتشار: 1349 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : درحد نو ؛ لبه 30 صفحه اول و آخر کتاب تاب دارد ؛ واجد تصویر محمدرضا شاه
مروری بر کتاب
زندگی و جهانداری بنیادگذارشاهنشاهی ایران
با توجه به ارزش و اهمیتی که کورش و کارهای بزرگش برای تاریخ بشر داشته است جای بسی دریغ بود که در هیچ زبانی کتاب مستند و جامعی درباره وی نوشته نیامده بود. نویسنده همواره آرزو داشت که برای ادای دین نسبت به آن شاهنشاه بزرگ ایرانی، چنان نقیصه ای را جبران کند، و شش سال در تهران و لندن و وین بر سر این کار رنج برد و از همه سرچشمه های باستانی و بررسیها و پژوهشهای نوین سود جست، تا کتاب حاضر را فراهم آورد.
این کتاب از آنجا که اثری کاملا پژوهشی در مورد کوروش بوده و تمامی روایات موجود را واکاوی می کند, نوشتن در مورد شخصیت های بزرگ کار بسیار دشواری است این کتاب که در دوران شاهان پهلوی نگاشته شده و نویسنده آن خود در مقدمه کتاب می آورد که سعی کرده بدون دخل و تصرف کتاب را را بنویسد همچنین با بیان استفاده از منابع مربوط به زندگی کوروش بزرگ کوشیده تلاش خود را به گونه ای انجام دهد که کتاب حاضر برای خوانندگان گرامی مورد دریافت باشد البته نباید از نوع ادبیات نگارشی این کتاب گذشت هرچند گویی سخت می نماید اما شیرینتراست استفاده از اسامی همانگونه که خود نویسنده می آورد به شکل اصل ذکر شده در آثار گذشتگان است....
علیرضا شاپور شهبازی باستانشناس، تاریخنگار، نویسنده و متخصص در باستانشناسی دوران ایران هخامنشی و استاد دانشگاههای شیراز، تهران، هاروارد، کلمبیا، گوتینگن و اورگن شرقی و بنیانگذار بنیاد تحقیقات هخامنشی در سال ۱۳۵۲ بود. شهبازی یکی از مهمترین پژوهشگران مطالعات ایران باستان بود که در سطح بینالمللی، اعتبار و شهرت فراوانی داشت. شهبازی در سوم شهریور ۱۳۲۱ در شیراز متولد شد و تحصیلاتش را تا مقطع دیپلم در همان شهر ادامه داد و برای ادامهٔ تحصیل در رشتهٔ تاریخ، به دانشگاه لندن رفت. او علاوه بر زبان فارسی، به زبانهای انگلیسی و آلمانی مسلط بود و با زبانهای فرانسوی، یونانی، عربی و آرامی نیز آشنایی داشت.
شاپور شهبازی یکی از فعالترین استادان در زمینهٔ تاریخ پیش از اسلام ایران بود و ۱۸۰ مقاله و ۱۸ کتاب در این زمینه بهزبانهای فارسی، انگلیسی، آلمانی و فرانسوی به رشتهٔ تحریر درآورد و مقالههای بسیاری از وی در دانشنامهٔ ایرانیکا قرار گرفتهاند. از کتابهای مهم او به کورش بزرگ: زندگی و جهانداری بنیادگذار شاهنشاهی ایران که برندهٔ جایزهٔ کتاب سال شد؛ کتاب راهنمای مستند تخت جمشید و شرح مصور نقش رستم که به چهار زبان فارسی، انگلیسی، آلمانی و فرانسوی منتشر شد میتوان اشاره کرد. در سال ۱۳۸۴، جایزهٔ هوشنگ پورشریعتی مرکز مطالعات خاورمیانه در واشینگتن برای زحمات ایشان در زمینهٔ تاریخ گذشتهٔ ایران، به وی اهدا شد.
فهرست
فصل یکم زمینه تاریخی
فصل دوم دودمان پدری کوروش
فصل سوم داستان هرودتوس درباره کوروش و بررسی آن
فصل چهارم روایت کتزیاس درباره کوروش و بررسی آن
فصل پنجم پنجم چند روایت دیگر و بررسی آن
فصل ششم آغاز کار کوروش
فصل هفتم پاسارگاد
فصل هشتم گشودن ماد
فصل نهم جنگ های کوروش با کرزوس و فتح ساره
فصل دهم سرنوشت کرزوس
فصل یازدهم یونانیان آسیای صغیر
فصل دوازدهم کوروش در ایران
فصل سیزدهم گشودن سرزمین های خاوری
فصل چهاردهم بابل و بابلیان
فصل پانزدهم گشودن بابل زمین
فصل شانزدهم کوروش و شاهنشاهی او
فصل هفدهم حمله کوروش به مشرق و کشتن او
فصل هجدهم داوری درباره کوروش
فصل نوزدهم پس از کوروش