- موجودی: موجود
- مدل: 204076 - 54/1
- وزن: 0.30kg
کودکان عقب افتاده ذهنی
نویسنده: هاشم دلخوشنواز
ناشر: غزالی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 290
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1369 - دوره چاپ: 1
مروری بر کتاب
روانشناسی آموزش و پرورش ؛ نوع تغذیه و بهداشت کودکان تنبل و استثنایی
نگرش ها و دیدگاه های متفاوتی که در دوران های مختلف نسبت به عقب ماندگی ذهنی وجود داشته است، به دلیل ناآگاهی تاریخچه ای ناراحت کننده و آزاردهنده را رقم زده است. حدود قرن هجدهم نظریات انسانی در این خصوص مطرح شد و پزشکان و فعالانی در حوزه حقوق انسانی با ارایه طرح هایی به منظور آموزش و پرورش صحیح این افراد و کودکان اقداماتی را آغاز کردند و این موضوع در اواسط قرن بیستم منتج به بروز انقلابی عمیق و فراگیر در زمینه علوم آشنایی با افراد دچار عقب ماندگی ذهنی شد.
آموزش کودکان عقب مانده ذهنی از ابتدا گرفتار تغییرات، مباحثات، تعصبات و فشارهای زیادی بوده است. علت گرفتاریهای نامبرده این است که اهمیت آموزش و پرورش این دسته از کودکان بیشتر از کودکان عادی است زیرا کودکان عادی میتوانند از بهره هوشی و استعدادهای بالقوه خود استفاده کنند ولی عقب ماندگان ذهنی به این امر قادر نبوده و نیاز به مراقبت و توجه دارند.
این کودکان در هر سطحی که باشند میتوانند از تعلیم و تربیت بهره مند شوند. بهطور مثال کلاسهای تحریک نوزاد برای معلولین جسمانی از بدو تولد تا سه سالگی با شرکت والدین برای روشهای تحریک رشدی و بازی با نوزادان و همچنین کلاسهای پیش از دبستان برای کودکان سه تا شش ساله و یا برای کودکانی که سن عقلی کمتری دارند و حداقل از یکدوم تا سهچهارم هوشبهر عادی برخوردار هستند تربیت یافته است.
ایجاد اینگونه مدارس اولاً باعث میشود که کودکان قبل از رسیدن به سن ورود به مدرسه ارزیابی و شناسائی دقیق تری بشوند و در ثانی به خانوادهها آموزش داده شود که برنامهها را طوری ترتیب دهند که لااقل باعث شدت و پیشرفت بیماری نشوند (وجود مهد کودک، کودکستان و کلاسهای آمادگی) بیشتر بدینمنظور است.