دسته بندی کتاب ها
سبد خرید شما

کهن دیارا ؛ خاطرات فرح دیبا

کهن دیارا ؛ خاطرات فرح دیبا
کهن دیارا ؛ خاطرات فرح دیبا
درحال حاضر موجود نمی باشد
کهن دیارا ؛ خاطرات فرح دیبا
کهن دیارا ؛ خاطرات فرح دیبا
کهن دیارا ؛ خاطرات فرح دیبا
  • موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
  • مدل: 125019 - 108/8
  • وزن: 1.20kg
  • UPC: 200
0 ریال

کهن دیارا ؛ خاطرات فرح دیبا

نویسنده: فرح دیبا
ناشر: فرزاد
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 450
اندازه کتاب: وزیری سلفون - سال انتشار: 2004 - دوره چاپ: 1 

 

مروری بر کتاب 

مصور - رنگی

خاطرات فرح ديبا در باره نقش وي در دستگاه و دربار پهلوي از يك زاويه منحصر به فرد است؛ زيرا وي بانوي اين دربار بوده، بانويي كه قدرت چشمگيري داشته و با حضور خود و اقوامش در دستگاه پهلوي، آن هم پس از دو شكست پهلوي از همسرداري، خط ده بسياري از مسائل و جريانها بوده است. مي دانيم فرح به روشنفكري شهرت داشته و در اين باره گاه اوضاع چنان پيش رفته است كه گويي پهلوي در اين اواخر تصورش بر آن بوده كه او هم نقشي در اين اوضاع آشفته دارد.

اكنون، خاطرات وي در دسترس ماست و مي توانيم از ديد اين بانو كه از استوار كنندگان دولت پهلوي آن هم از زاويه نگاه هاي روشنفكرانه خود بوده، حوادث اين دوران را دنبال كنيم. در اين زمينه، نبايد ترديد كنيم كه وي در صدد دفاع از دستگاه پهلوي و خودش است و در اين باره تمام تلاش خود را به كار مي برد تا نشان دهد در دوره پهلوي ايران كه يك ويرانه بوده آبادش كرده اند. بنابرين مي كوشد تا به صورت عادي، مروري بر تغييرات صوري ايجاد شده داشته باشد و صد البته كه ناگفته هايش هزار هزار بار بيش از گفته هايش است كه به هر حال، در يك دوره سي و اندي ساله يا مثلا پنجاه ساله آن هم در دنياي جديد، قاعدتا بايد تغييراتي داده مي شده است.

تصوير ايران از نظر وي چنان است كه پهلوي همه اش در انديشه آباداني اين كشور بوده و پس از رفتن آنان، همه چيز رو به انحطاط رفته است. ناگفته پيداست كه از ديد يك مورخ يا علاقه مند به تاريخ، اين اثر هم يك روايت است، روايتي از درون، رسمي و با تمامي ملاحظات لازم براي توجيه كردن هر آنچه كه رخ داده است. عنوان كتاب يعني كهن ديارا از شعر نادرپور است كه «كهن ديارا، ديار يارا، دل از تو كندم، ولي ندانم كه گر گريزم، كجا گريزم و گر بمانم كجا بمانم». 

كتاب كهن ديارا در قدم نخست زندگي نامه خود فرح ديبا و سير تحصيل و آشنايي او با دربار پهلوي و ورود او به دربار و نقش او در تحولات و در ادامه تأكيد بر نوسازي ايران و نقش ايشان در اين روند است. سركار ديبا، رياست دهها سازمان را بر عهده داشته كه فهرست آن در ضميمه 4 كتاب آمده و شامل 35 سازمان و تشكل و شوري مي شود. فهرست 15 دكتراي افتخاري هم از دانشگاه هاي مختلف در ضميمه 6 كتاب آمده و اين علاوه بر نشان هاي ديگر است كه در ادامه همان ضميمه درج شده است.

فرح با نام اصلی فرح دیبا، معمار، نقاش، نویسنده،مترجم و همسر محمدرضا شاه پهلوی است. او شهبانوی ایران از ۲۹ آذر ۱۳۳۸ تا ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ بود. وی تا پیش از انقلاب ایران با عنوان سلطنتی «عُلیاحضرت شهبانو» خطاب می‌شد. کهن دیارا، از لحظات اندوهبار فرح در هنگام ترک وطن، در انقلاب 57  یاد می کند. از سختی ها و فراز و نشیب های دوران مجردی. تحصیلات و فعالیتهای مختلف فرح در محافل گوناگون در دورانی که هنوز با محمدرضا شاه ازدواج نکرده بود، تا پیگیری اخبار سیاسی در دوران مصدق .

فهرست 

دوران کودکی تا ازدواج
دوران آغاز فعالیتهایی که پس از ورود به دربار به وی واگذار می‌شود
دوران بیماری محمدرضا تا خروج از کشور
دوران آوارگی تا مرگ شاهنشاه
دوران پس از شاهنشاه

 

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

کتاب مورد نظر در حال حاضر موجود نیست . اطلاعات خود را وارد فرم زیر نمایید تا زمانی که کتاب موجود شد به شما اطلاع داده شود

نام
ایمیل
موبایل
توضیحات