- موجودی: موجود
- مدل: 190847 - 6/2
- وزن: 0.30kg
کمیسر
نویسنده: مهدی حسین
مترجم: بهروز مصیبیان
ناشر: ققنوس
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 268
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1360 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : در حد نو
مروری بر کتاب
کمیسر، شرح زندگی و مبارزات مشهدی بیگ عزیز بیگوف، یکی از رهبران حزب بلشویک در آذربایجان شوروی است. این وقایع در زمان حکومت مطلقه نیکولای دوم، آخرین پادشاه روسیه، و اوایل انقلاب کبیر اکتبر روی داده است. در این دوران، مبارزات انقلابی پرولتاریای روسیه به اوج خود می رسد....
مهدی حسین به سال ۱۹۰۹ در روستای شیخلی شهرستان قازاخ از والدینی آموزگار زاده شد وی در زمینه نوسیندگی و نمایشنامهنویسی ادبیات آذربایجان خبره بود، و پس از اتمام تحصیلات عمومی در زادگاهش جهت تحصیلات عالیه راهی باکو شد و تحصیلات خود را در دانشگاه دولتی باکو به پایان رسانید. مهدی حسین از همان دوران در روزنامه "یئنی فکر" تفلیس مقالههایش را چاپ میکرد. در سالهای ۱۹۲۷ و ۱۹۳۰ به ترتیب حکایات "قویون قیرخینی" و دو مجموعه "خاور و باهار صولاری" را منتشر کرد.
بلافاصله رُمان "داشقین" را به مرحله چاپ رسانید و جهت ادامه تحصیل تخصصی در زمینه هنر و نمایشنامهنویسی عازم مسکو و در موسسه سینماتوگرافی قاسماف مشغول به تحصیل شد. پس از تحصیل در موسسه سینماتوگرافی قاسماف علاقه وی به نمایشنامهنویسی فزونی یافت و نمایشنامه معروف نظامی را شروع به نوشتن کرد. بعدتر در بحبوحه جنگ جهانی دوم نمایشنامه "انتظار" را منتشر کرد. پس از اتمام نمایشنامه نظامی در سال ۱۹۴۲، نمایشنامه "جوانشیر" که جزء باارزشترین نمایشنامههای ادبیات آذربایجان میباشد را نوشت.
مهدی حسین با قلم خود سعی در افزایش شهرت در ممالک شوروی سابق داشت. وی همزمان با فعالیت هنری مدیریت اتحادیه نویسندگان آذربایجان در طول سالهای (۱۹۵۸ - ۱۹۶۵) را برعهده داشت.
نمایشنامههای "آبشرون" وی به زبانهای مختلفی ترجمه شد. وی در سال ۱۹۵۷ نمایشنامه "قارداشلار" را نوشت. نمایشنامه "سحر" را در دوران استقلالخواهی جمهوری سوسیالیستی آذربایجان شوروی به مرحله تحریر درآورد. سالهای بعد نمایشنامه "آلوو" را در سال ۱۹۶۱ و "یئر آلتی چایلار دنیزه آخیر" را در سال ۵-۱۹۶۴، مقالههای ادبی-تنقیدی بهنام "ادبیات و صنعت مسئلهلری" را نوشت. درنهایت مهدی حسین در تاریخ ۱۰ مارس ۱۹۶۵ در باکو درگذشت