- موجودی: درحال حاضر موجود نمی باشد
- مدل: 188852 - 113/3
- وزن: 0.30kg
اسرار تاریخی کمیته مجازات
نويسنده: جواد تبریزی
ناشر: فردوسي - ایران و اسلام
زبان كتاب: فارسي
تعداد صفحه: 158
اندازه كتاب: وزیری - سال انتشار: 1362 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : درحد نو
مروری بر کتاب
کمیته مجازات، انجمنی با اهداف تروریستی بود که در اواخر قاجار اقدام به ترور افرادی که به نظرشان ایادی بیگانه بودند، میکردند.
پس از خاتمه جنگ جهانی اول، روسها و انگلیسها در همه امور ایران دخالت میکردند و عدهای از جراید و رجال را عامل اجرایی خود کرده بودند. این وضع باعث شد که میرزا ابراهیمخان منشیزاده انجمنی سری تشکیل دهد.او و دوست دیرینش اسداللهخان ابوالفتحزاده در اوایل شهریور ۱۲۹۵ طرح تشکیل کمیته مجازات را ریختند و کمی بعد محمد نظرخان مشکوةالممالک به این دو پیوست و «کمیته مرکزی مجازات» بدست این سه تن تشکیل شد.
کمیته مجازات بزودی پیشرفت کرد و اعضای دیگری پذیرفت و نیز شروع به جمعآوری اسلحه و اقدام به ترور نمود تا در ۲۲ تیر ۱۲۹۶ اعضای آن دستگیر و مجازات شدند.
...كميته مجازات در سال 1335 قمري بدواً به وسيله سه نفر بنامهاي ابوالفتح زاده، منشي زاده ، مشكوة المالك تشكيل و بعداً ميرزاعلي اكبر اراداقي برادر قاضي ارداقي قزويني و عمادالكتاب به سه نفر مذكور پيوستند و با كمك كريم دواتگر كه با مشروطه خواهان همكاري داشت ...
مرحوم ملک الشعراء بهار پس از قتل منتخب الدوله نقل میکرد: روزنامههای آنزمان از جمله بامداد روشن در مورد این واقعه انتقاداتی کردند و کمیته مجازات هرچه دست و پا کرد که خود را در مورد قتل منتخب الدوله تبرئه کند موفق نشد تا جائی که دولتیها موفق شدند نظر احمد شاه را نسبت به کمیته مجازات که تا آنروز خوشبین بود بدبین سازند و علاء السلطنه رئیس دولت وقت دستور دستگیری آنها را صادر و آنها را در خانه ابو الفتحزاده تحت نظر قرار دهد و چون کمیته مجازات در بین مردم هنوز طرفدارانی داشت لذا زیاد دربارهءدستگیرشدگان و اعضای کمیته سختگیری نمیشد و شنیدم سندی به مهر و امضای کمیته مجازات علیه احمد شاه بدست آورده بودند که با ارائه آن ذهن احمد شاه را نسبت به کمیته مجازات مشوب و مظنون کرده بودند...