- موجودی: موجود
- مدل: 203963 - 99/2
- وزن: 1.00kg
کماندار بزرگ کوهساران
نویسنده: نیما یوشیج
به کوشش : سیروس طاهباز
ناشر: ثالث
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 644
اندازه کتاب: وزیری گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1387 - دوره چاپ: 2
مروری بر کتاب
تصاویر گلاسه
زندگی و شعر نیما یوشیج
علی اسفندیاری مشهور به نیما یوشیج در 15 جمادی الاول سال 1315 هجری قمری برابربا 11 نوامبر سال 1897 میلادی در دهکده یوش به دنیا آمده است این تاریخ برابر است با 21 آبان ماه سال 1276 شمسی . یوش زادگاه نیما دهکده ای است ییلاقی از دهستان اوز رود بخش نور شهرستان آمل .
در حال حاضر با ماشین از دو راه می شود به آنجا رفت ؛ از راه چالوس ، ازجاده منشعب از پل زنگوله ، بالاتر از تونل کندوان ، که تا یوش 45 کیلومتر فاصله دارد و دیگری از جاده هراز ، از جاده ای منشعب از دو آب آمل ، 42 کیلومتر مانده به آمل . از دوآب تا یوش 69 کیلومتر فاصله است . دهکده یوش در دره ای تقریباً میانه جاده چالوس و هراز واقع شده است . امروزه می توان با ماشین به یوش رفت اما در زمان نیما پیشتر از پل زنگوله را با قاطر می رفتند که تقریباً یکروز طول می کشید و از آبادیهای ایلکا ، نسن ، پل و اوز می گذشت ....
...هنگام تولد نیما دو سال از سلطنت مظفرالدین شاه می گذشت که هشت سال بعد از این شاه در گذشت . دریازده سالگی نیما که به دنبال نهضت مشروطه ، دلاوران تبریز و رشت و بختیاری به یاری علمای تهران علیه حکومت استبدادی محمد علی شاه قیام می کنند و قشون مشروطه خواهان وارد تهران می شود .
محمد علی شاه خلع ، مشروطه اعلان و احمد شاه قاجار به سلطنت برگزیده می شود. نیما در دهکده یوش خواندن و نوشتن را نزدملای ده آموخت در دوازده سالگی برای تحصیل به تهران فرستاده شد در تهران ابتدا به دبستان حیات جاوید و سپس به مدرسه متوسطه کاتولیک سن لوئی رفت در این مدرسه بود که زبان فرانسه را آموخت . معلم ادبیات فارسی اش (نظام وفا) بود مدتی هم در مدرسه خان مروی نزد آقا شیخ هادی یوشی زبان عربی را آموخت ...
این کتاب که حاصل سی سال کار روی دست نوشته های نوشته های نیما و قریب نیم قرن موانست دائم با آثار اوست بر این پایه استوار است که زندگی ، آثار و زمینه های فکری آنها را در دوره های مختلف بیان می کند و گرایش های فکری شاعر و حوادث اثر گذار بر آنها را بر شمرد. این کتاب همچنین دربرگیرنده ی آثاری است که بعضی از آنها برای نخستین بار منتشر می شود.
نویسنده در پنج بخش کتاب, زندگی, احوال و آرای 'نیما یوشیج 'را بررسی میکند .در بخش اول به تولد, زادگاه و خانواده نیما اشاره شده است .وی در بخش دوم زمینه فکر نخستین اشعار نیما را با توجه به تحولات سالهای 1310ـ 1299ارزیابی میکند.
در بخش سوم زمینه فکری اشعار سالهای 1315 ـ 1311 نیما تحلیل میشود .بخش چهارم, زندگینامه نیما است که با توجه به خاطرات خود او فراهم آمده است .بخش پنجم شامل گزیده اشعار نیماست .کتاب با چهار پیوست و یک کتابشناسی و تصاویر چند مربوط به نیما پایان مییابد .
کتاب, بعد از مرگ مولف تدوین و تنقیح شده است .صورتبندی فصول و بنابه نظارت 'سیاوش طاهباز 'شکل گرفته است .گاه در میانه یک فصل و گاه در پایان برخی فصول مقداری از اشعار نیما جمع میآید .پارهای از نوشتههای نیما, قبلا در کتاب 'زندگی و هنر نیما یوشیج 'نیز آمده بود و پارهای نیز برای نخستین بار درج گردیده است .
آخرین پیوست کتاب به نامههای شاعر به برادرش, 'لادبن' اختصاص دارد .او در یکی از نامههایش میگوید :ادبیات آتیه هم, اگرچه از روی قیاس نمیتوان تعیین کرد بلکه فکر در خصوص آن مولود وضعیات باید بوده باشد ولی تا اندازهای ممکن است تخمین زد که دارای یک جنبه عمومی و مملو از احساس خواهد بود که ناشی از مواجهه انسان با طبیعت است.