- موجودی: موجود
- مدل: 192778 - 6/5
- وزن: 1.00kg
کمال الملک
به کوشش: حسین کاشیان
خطاط : یدالله کاسبی
ناشر: وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 70
اندازه کتاب: سلطانی گالینگور روکشدار - سال انتشار: 1362 - دوره چاپ: 1
کمیاب - کیفیت : نو ؛ لبه روکش کتاب زدگی و سائیدگی دارد
مروری بر کتاب
تابلوهای نقاشی استاد تمام گلاسه - رنگی
به مناسبت پنجمین بهار آزادی ملت مسلمان ایران 1362 و چهلمین سالگرد خاموشی استاد
هنوز هم در آخر قرن ۲۰ در ایران تصور دست اندر کاران هنر های معاصر از دنیای نوین هنر، با «هنر مدرن» تفاوت از زمین تا آسمان دارد چرا که در کتاب کمال الملک که در سال ۱۳۶۲ از طرف موزه هنر های معاصر در آمده است، در وصف هنر او و سفر پنج ساله اش به اروپا (بعد از مرگ ناصرالدین شاه)، چنین نوشته شده است: «این سفر که پنج سال بطول می انجامد کمال الملک را با دنیای نوینی از هنر آشنا نموده و در این مسافرت چشم انداز های وسیعی در برابرش گشوده می شود. موزه های اروپا با میراثهای بی بدیلی که در خود داشت دنیای توصیف ناپذیر را در برابر دیدگان مشتاق او بوجود آورد و دامنه امکانات هنرش را از هر سو وسعت بخشید.
در این مسافرت کمال الملک با دقت و امانت بسیار از روی آثار بزرگان نقاشی اروپا نسخه برداری می کرد. تابلو هایی که در موزه های اروپا از جمله موزه لور پاریس از روی «رمبراند» و غیرساخته است فرقی با اصل ندارد جز اینکه رنگ های آن بمراتب از اصل پاکتر و پخته تر است»در معماری و مجسمه سازی (رشته های دیگر هنر های تجسمی) هم نوع متجدد ایرانی آنها به تقلید و «کپی برداری» از آثار کلاسیک و قدیمی فرنگی (از رنسانس تا قرن نوزدهم) محدود و مختص شد.
به عنوان مثال نگاه کنید به معماری میدان حسن آباد تهران که در حدود سال ۱۹۰۰ فرنگی یِعنی همزمان با دوران مشروطه و تجدد طلبی ساخته شده و طراحی آن دقیقا برداشتی است از معماری رنسانس ایتالیا قرن ۱۶ (بازیلیکا در شهر ویچنزا طرح از آندرا پالادیو معمار نامی رنسانس ایتالیا در سال ۱۵۵۰ میلادی)