- موجودی: موجود
- مدل: 170216 - 15/1
- وزن: 0.40kg
کلیدهای پیشگیری مقابله با اعتیاد در نوجوان و جوان
نویسنده: کارل ای. پیکهات
مترجم: مسعود هومان
ناشر: صابرین
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 208
اندازه کتاب: رقعی - سال انتشار: 1384 - دوره چاپ: 6
مروری بر کتاب
امروزه تربیت فرزندان متفاوت در بسیاری موارد دشوارتراز گذشته است . کتابی که در دست دارید برای والدین امروز نوشته شده و پاسخگوی مشکلات امروز است . والدین باید از خطرات جسمانی ، هزینه های احساسی و فیزیکی و نیز مشکلات حقوقی مربوط به زیاده روی در مصرف مواد از سوی نوجوان و جوان خود ، آگاهی لازم را داشته باشند .
تمامی والدین، حداقل از هفت تجربه مهلک که میتواند زندگی فرزندشان را به مخاطره اندازد وحشت دارند. این تجربههای هراسآور عبارتند از:
قربانی خشونت شدن
صدمات اتفاقی
شکست تحصیلی
فعالیتهای غیرقانونی
پیشامدهای ناگوار جنسی
ناامیدی منجر به خودکشی
سروکار پیدا کردن با مواد مخدر و الکل.
موضوع کتابی که در دست دارید، بررسی تجربه تلخ آخر است که از بقیه مهمتر بهنظر میرسد، زیرا پیشگیری از ابتلا به مواد مخدر و الکل، امکان وقوع شش مورد دیگر را کاهش میدهد. مصرف مواد مخدر، چگونگی دیگر تصمیمات زندگی را نیز تحتتأثیر قرار میدهد. شگفتآور نیست که بیشتر والدین آرزو میکنند مشکل مصرف مواد، زیادهروی در مصرف آنها و اعتیاد بهطور کلی ریشهکن شود.
فکر کردن به پایان یافتن مشقات و رنجهای خانوادهها از این طریق، میتواند علت این احساس را توضیح دهد. با تمام این احوال، دسترسی به مواد مخدر و الکل و مصرف آنها بهسادگی از بین نخواهد رفت. آرزوهای ما بهتنهایی نمیتواند جلوی خطرات ناشی از مصرف مواد مخدر را بگیرد. امروزه چه بپذیریم و چه نپذیریم، مصرف الکل و مواد مخدر بخشی از عادت اجتماعی گروهی از جوامع را تشکیل میدهد. این مواد در تاروپود فرهنگ برخی ریشه دوانده و در زندگی روزمره بسیاری از افراد نقشی فعال ایفا میکنند. مواد مخدری که بهطور قانونی و غیرقانونی در کوچه و بازار به فروش میرسند، مجموعهای از مشکلات جسمی و اجتماعی را پدید میآورند که بهدشواری میتوان از شر آنها خلاص شد. اعتیاد به مواد مخدر، چیزی بیش از مشکلی ساده است.
امروزه نیز همانند آنچه در تاریخ بشر رخ داد است، انسانها به بهانههای پزشکی، تفریح، شعائر اعتقادی و... به مصرف مواد شیمیایی طبیعی یا مصنوعی روی میآورند تا از خواص درمانی، تسکینی، تغییر حالت ذهنی و رفتاری آنها بهرهمند شوند. به بیان دیگر، زمانه چندان تغییری نکرده است، زیرا عدهای هنوز مانند گذشته فکر میکنند که: «اگر مواد مخدر تأثیر مثبتی بر فرد نمیگذاشت، افراد به مصرف آن روی نمیآوردند!» با این وجود، مسئله مصرف مواد مخدر و اعتیاد به آنها در فرهنگ کنونی برخی کشورها صورتی متفاوت به خود گرفته است: مواد مخدر قانونی و غیرقانونی گوناگون بیش از هر زمانی در تاریخ بشر، در دسترس است. از فروش این مواد، سودهای کمسابقهای بهدست میآید.
«بازیافت از اعتیاد، نیازمند بازیافت توان راستگویی به خود و دیگران است. اعتیاد بستگی به دروغگویی دارد؛ بازیافت به صداقت، راهحل این معادله بسیار ساده و بسیار دشوار است.
افراد جوان زیادهرو در مصرف و یا معتاد، برای فرار از پیامدهای مصرف غیرقانونی خود، شروع به دروغگویی میکنند. آنها با آگاهی از رفتار ممنوعه خود و ترس از کشف حقیقت، همه چیز را انکار میکنند، لاپوشانی میکنند و برای مخفی کردن حقیقت، داستانهایی مفصل و طویل میآفرینند. آنها با مأیوس و سردرگم کردن والدین خود، وانمود میکنند و وعده میدهند که بهرغم شواهد متضاد قوی و آشکار، همه چیز رو به راه است.
«درحالیکه میدانیم مشکلی وجود دارد، همهاش به ما میگوید که همه چیز درست است. فرزندمان مثل یک غریبه با ما رفتار میکند. چه چیزی را باور کنیم؛ چیزی که به ما میگوید یا آنچه را که میبینیم؟» درصورت مغایرت حرفها با رفتارها، حتمآ رفتار او را بپذیرید. آنگاه مستقیمآ مسئله صداقت را با فرزندتان در میان بگذارید.»
معاملات مواد مخدر ازسوی بخشهای قانونی یا زیرزمینی بسیار قدرتمند و عظیم حمایت میشود. تبلیغات وسیع و متقاعدکننده در سطح ملی در زمینه مصرف تفریحی مواد مخدر توسط افراد بزرگسال، جوانان را به انجام رفتاری مشابه با بزرگسالان تشویق میکند. این امر اغلب به مصرف غیرقانونی مواد مخدر منجر میشود.
فهرست
بخش اول: شناخت مشکل
بخش دوم: انواع درگیر شدن های زیانآور
بخش سوم: آثار هشداردهنده
بخش چهارم: علایم روحی هشداردهنده
بخش پنجم: آسیبپذیریهای دوران نوجوانی تا جوانی
بخش ششم: دخالت مستقیم
بخش هفتم: روشهای درمانی
بخش هشتم: بازسازی روابط و ساختار خانواده