- موجودی: موجود
- مدل: 197840 - 68/4
- وزن: 2.50kg
کلیات تاریخ
نویسنده: هربرت جورج ولز
با تجدید نظر: ریموند پوستگیت
مترجم: مسعود رجب نیا
ناشر: سروش
زبان کتاب: فارسی
تعداد صفحه: 1592
اندازه کتاب: وزیری گالینگور - سال انتشار: 1366 _ 1365 - دوره چاپ: 2
کمیاب - کیفیت : نو ؛ جلد اول روکش دارد
مروری بر کتاب
مصور - نقشه
دورنمایی از تاریخ زندگی و آدمی از آغاز تا ۱۹۶۰ میلادی
نوشتار حاضر، پژوهشی است درباره تاریخ جهان و سرگذشت بشر، همچنین ارزیابی تحولات و تکامل تمدن ها، حکومت ها و جوامع انسانی. مباحث این مجموعه دو جلدی در هشت کتاب و چهل فصل با این عناوین سامان یافته است.کتاب با طرح ها، تصاویر و نقشه های متعددی همراه است و با جدول وقایع مهم تاریخی و فهرست اعلام به پایان می رسد.
...میگویند ما با جان خود بازی میکنیم-درست است، ما خطر را پذیرفته ایم.جمهوری، سرنوشت ما را در دست دارد.مرگ به خاطر جمهوری آرزوی من است.اگر سرم را از دست بدهم، باید بدانی که تنها به خاطر مردم است، نه چیز دیگر. به هم میهنانمان بگو که ما خواستار جنگ داخلی نیستیم.اما اگر آن راهزنان بکوشند ما را برانند، ترجیح میدهیم پاریس را به آتش بکشیم تا اینکه بگذاریم ما را به زانو درآورند.
ما نه غارتگریم، نه به دنبال پول و مقام.آنچه میخواهیم جمهوری یکپارچه و متحد است.اما جز آنچه برایت نوشتم، هرچه را در روزنامه ها بخوانی، بدان که سرتاپا دروغ هایی بیش نیستند.ما راهزن نیستیم، ما مردمیم و هیچ چیز برتر از ما نیست.
نام کمون پاریس، این انقلاب عظیم و با شکوه مردمی که 72 روز قهرمانانه در برابر مرتجعترین نیروهای سیاه داخلی و خارجی فرانسه، از آزادی و شرف انسانی دفاع کرد، برای همیشه، در تاریخ مبارزه آزادیخواهانه ملتها، جاودان خواهد ماند...
ریشه های جنبش پروتستانی
ریشه های جنبش اصلاح طلبی و اعتراض در رفرم دینی را می توان در اقدامات «جان ویکلیف» مصلح دینی انگلیس ۱۳۸۴۱۳۲۰ و «ژان هوس» Jonh Huss اهل بوهم در چک واقع در مرکز اروپا دانست. جان ویکلیف یک کشیش انقلابی بود که کتاب مقدس را به انگلیسی ترجمه کرد تا مردم خود بخوانند و دریابند و آنچه را کلیسا می گوید کورکورانه نپذیرند. او ضمنا رسالاتی در باب فساد در کلیسا نوشت که بعد از مرگش سوزاندند و از میان بردند.
چون دست کلیسای روم به او نمی رسید نتوانستند او را به دادگاه کلیسا بکشانند. در ۱۴۱۱ یعنی ۳۱ سال بعد از مرگش زمانی که ژان هوس اهل چک را به سبب مخالفت با کلیسا مجازات می کردند طبق تصمیم شورای کلیسای روم استخوان های ویکلیف را از گور درآورده و سوزاندند.در ۱۹۳۶ یک دانشمند چک به نام «ژان هوس» یک رشته سخنرانی در دانشگاه پراگ ایراد کرد که پایه اش همانند سخنان ویکلیف بود.
هوس رئیس دانشگاه بود و سخنان او کلیسا را سخت برانگیخت و برآن شد که او را در ۱۴۱۲ تکفیر کند. در شهر کنستانس سوئیس شورایی از اسقف هایی تشکیل شد که از روم آمده بودند. پادشاه آلمان به شرط تضمین جان ژان هوس او را به کنستانس فرستاد. در شورای مذهبی کنستانس از او خواسته شد که توبه کند ولی او از عقاید خود دست نکشید.لذا در ۱۴۱۵ زمانی که استخوان های ویکلیف را می سوزاندند ژان هوس را هم زنده سوزاندند با آنکه ژان هوس زنده سوزانده شد ولی افکارش زنده بود و منجر به شورش هایی شد که شورای تفتیش عقاید انکیزیسیون، همه مخالفان دستگاه کلیسا را مجازات کرد.
فردی مثل لوتر با توجه به مبارزاتی که قبلا در این زمینه شده بود دست به اقدام زد. لوتر در سال ۱۴۸۳ در «ایس لبن» Eislebebn یکی از نواحی ایالت ساکس آلمان به دنیا آمد. پدرش کارگر معدن بود. لوتر در آغاز تحصیل ناچار شد مانند اکثر طالبان علم که بی بضاعت بودند به کارهای سخت تن در دهد. اما اندکی بعد مردی خیرخواه مخارج او را در دارالفنون «ارفورت» Erfurth به گردن گرفت و لوتر در آن مدرسه به تحصیل فلسفه و حقوق و ادبیات و موسیقی پرداخت...
فهرست
جهان پیش از پیدایش آدمیان
زمین در فضا و زمان
آنچه بر سنگ ها نمودار است
زندگی و اقلیم
دوران خزندگان
دوران پستانداران
آفرینش انسان
تبار آدمیان
انسان نئاندرتال یا نژاد
عصر پارینه سنگی اخیر
انسان دوران نوسنگی
نخستین اندیشه ها
نژادهای بشری
زبان های مردم جهان
نخستین تمدن ها
نخستین امپراطوری ها
مردم دریا و مردم بازرگان
کتابت
خدایان و ستارگان
کشاورزان بنده
یهودیه و یونان و هند
کتاب های مقدس
مردم آریایی زبان
یونانیان و ایرانیان
اندیشه و ادبیات
سرگذشت اسکندر
دانش و دین در اسکندریه
پدید آمدن آیین بودا و رواج آن
برخاستن و برافتادن امپراتوری روم
دو جمهوری غربی
از تیبریوس گراکوس تا امپراتور خدایان روم
قیصران میان دریا و دشت های پهناور
مسیحیت و اسلام
برخاستن مسیحیت و برافتادن امپراتوری غرب
تاریخ آسیا به هنگام انحطاط امپراتوری های مغرب و بیزانس
محمد(ص) و اسلام
مسیحیت و صلیبیان
امپراتوری مغول در خشکی و امپراتوری های دریایی
امپراتوری بزرگ چنگیزخان و جانشینان او
رنسانس
عصر قدرت های بزرگ
امیران و مجلس ها و قدرت ها
دو جمهوری نوبنیاد آمریکا و فرانسه
سرگذشت ناپلئون بناپارت
واقعیات و تصورات سده نوزدهم
بحران امپراتوری نو
بیست سال تردید و نتیجه آن
پس از جنگ دوم جهانی